Top

Regulile dupa care functioneaza taximetria in Ibiza

Cand am ajuns aici ma tot gandeam daca sa inchiriez o masina sau un scooter, dar am ajuns la concluzia ca tot mai bine ies daca circul cu transportul in comun sau cu taxiul.

later edit: din pacate am descoperit azi noapte, ca taxiul devine destul de scump, mai ales daca esti cazat in cealalta parte a insulei fata de zona unde sunt cluburile, deci cel mai bun si ieftin ramane transportul in comun :)

Trebuie sa spun ca am descoperit aici niste reguli foarte interesante dupa care functioneaza taximetria la ei, reguli care daca s-ar aplica la noi, i-ar face si pe taximetristii nostri ceva mai fericiti.

1. exista tarif de zi (7-21)(0.98eur/km) sau de noapte (21-7)(1.2eur/km) sau pentru week-end si sarbatorile legale (sambata de la ora 15)(1.2eur/km)

2. daca il lasi pe taximetrist sa te astepte te costa! 17.61eur/ora in mod normal si 21.57eur duminica si in zilele de sarbatori legale

3. pornirea este 3.25 eur, in mod normal, iar daca chemi taxi la comanda platesti 4.45euro

4. daca vrei sa faci un drum pana la aeroport sau pana la ferry-boat platesti 1.65 euro in plus

Din enumeratia mea de mai sus nu conteaza neaparat tarifele, care pentru Romania sunt mari, dar pentru ei sunt decente, dar mi se par foarte bun simt regulile astea cu tariful de zi si de noapte, niste bani in plus daca faci comanda la taxi si la fel, bani in plus, daca faci un traseu mai lung (gen aeroport). La fel, sunt total de acord, si nu stiu de ce nu se pune in aplicare si in Bucuresti, cu tariful de exterior! In alte orase, in momentul cand ai depasit “granita” localitatii, soferul opreste si schimba tariful!

A! Si inca o chestie, mi s-ar parea foarte tare ca bacsisul sa fie inclus in suma totala pe care trebuie sa i-o platesti soferului, sa apara pe bon si el sa plateasca taxe pentru ea! Sunt sigur ca si cu taxele platite tot ar fi fericit si nu s-ar mai plange toti ca unii oameni le dau putin bacsis sau deloc.

Da’ ce fac eu aici?! Pana sa ajunga Romania sa “importe” reguli din Spania o sa mai dureze ceva! Noi sa fim sanatosi!

p.s. asta este pliantul pe care l-am gasit in holul hotelului si care se afla prin toata insula

Written by: OLiX

Sunt OLiX :)

Latest comments

 • vlad 5 September 2012, 13:51

  la Ploiesti exista tarif de zi, tarif de noapte si tarif de exterior. N-avem aeroport, iar faza cu “platesti in plus la comanda” nu prea mi se pare ok, dar ar fi bine sa-ti dea bon de fiecare data.

 • Cosmin 5 September 2012, 13:58

  Si la noi exista tarif de zi si tarif de noapte. Dar diferenta dintre ele e destul de mica. 

 • Dorin Hintea 5 September 2012, 14:14

  hahaa… nici n-am observat asta. mie mi s-a parut foarte aiurea faptul ca multe cluburi nu sunt de fapt in Ibiza (Eivissa) ci sunt in Sant Antoni sau in camp, langa sosea. Sa vezi nervi cand afli ca locul in care vrei sa iesi deseara e de fapt in alt orasel :)) Daca tot esti acolo recomand o excursie pe insula Formentera. E un paradis acolo.

 • OLiX 5 September 2012, 14:23

  da, asta cu cluburile am observat-o si eu, mai ales ca stau in Sant Antoni, dar aici nu e mare lucru. Majoritatea cluburilor sunt langa Ibiza (Eivissa) sau in zona aeroportului

 • Issa 5 September 2012, 14:30

  Si in majoritatea oraselor din RO exista tarif de zi sau de noapte (din cate imi amintesc, in orase ca Targoviste, Bucuresti, Brasov, de exemplu -n-am fost atenta la asta in fiecare oras in care am fost insa). 
  In rest… Nu au reguli ok cum au altii. De exemplu: sa dea bon? Mie nu mi s-a dat niciodata.

 • OLiX 5 September 2012, 14:31

  eu, in Bucuresti, merg doar cu Meridian, la cate experiente am avut am renuntat la celelalte companii, si cer bon de fiecare data si primesc

 • Issa 5 September 2012, 14:34

  Foarte bine. Concluzie: ar trebui sa cerem bon, stiu, asa e normal, insa… Imi e sa nu se comenteze initial, pana se obisnuiesc cu ideea. :)) 
  Ei, fara sa le ceri evident ca nu se “obosesc”. :)

 • OLiX 5 September 2012, 14:35

  sunt obligati prin lege sa dea bon!

 • Issa 5 September 2012, 14:42

  Nu prea vor sa respecte legea, se pare. :|
  Eh, in fine, poate cu timpul se vor schimba lucrurile si la noi.
  Gata, am comentat destul, enjoy your vacation. :D
  No network connection. :))

 • DJ.ASK 5 September 2012, 14:43

   Sunt obligati ,dar nu o fac. Si la magazin daca le atragi atentia ca sunt OBLIGATI sa iti dea bon, prin lege, cik “nu domne, ca daia sunt facute astea cu  solicitati si pastrati bonul (…) “

Post a comment