Top

Dupa 1 mai a ramas .. un munte de mizerie!

Unul dintre regretele mele dupa 1mai-ul asta e ca romanii nu stiu sa foloseasca cosul de gunoi, nu stiu sa-si stranga gunoiul dupa ei, iar autoritatile in loc sa dea amenzi prefera sa dea avertismente! Pana nu o sa se dea amenzi serioase nici nu o sa se schimbe nimic!

Tin minte ca la un moment dat vazusem un autocar plin de copii oprit intr-o benzinarie. Dupa ce autocarul a plecat a ramas in urma lui multa mizerie! O gramada de ambalaje, semninte, sticle, toate aruncate pe jos.

O mare parte dintre romani, din cate imi dau seama, daca nu au un cos de gunoi in apropiere prefera sa arunce pe jos. La noi daca mananci seminte in tramvai si scuipi cojile pe jos nu iti zice nimeni nimic. Traim intr-o tara tare ciudata, nu-i asa?

Ei bine, in alte tari unii au avut parte de parinti care le-au spus ca nu e frumos sa arunce chestii pe jos, iar altii s-au invatat sa nu mai arunce pe jos dupa ce au primit cateva amenzi.

Eu sunt in totalitate de acord cu amenzile! Exista orase din tara asta in care jandarmii sau cei de la politia locala isi fac treaba foarte bine si le dau amenzi inclusiv celor care traverseaza ilegal, dar sunt si orase, precum Bucurestiu, unde nu se pare ca nu se gandeste nimeni la curatenie prea mult.

Romanul din amenzi invatza!

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Dobrita Popescu 2 May 2012, 16:42

  Sunt perfect deacord cu cele comentate si gandesc ca tot sanctiunile pecuniare au efectul scontat. Dar pentru a deveni normalitate grija de a nu risipi pe oriunde resturile, trebuie consecventa in a amenda neglijenta fata de mediul inconjurator.Atata timp cat factorii educationali actioneaza ca-n fabula “Racul, stiuca si broasca” nimic nu este clar si problema aceasta nu este constientizata de toti subiectii.

 • olimpiu vinteler 7 May 2012, 02:52

  stii eu am o alta parere, ca romanu-i usor inventiv, da asta-i probabil alta poveste. 
  dar cele spuse de tine aici sunt usor exagerate, sper sa nu te superi pe mine, dar cred ca amenzile nu ar rezolva mare lucru. 
  eu inca sunt de parere ca o deprindere nu se invata cu forta. cred in schimb ca un sistem educational concret relevant si functional in timp si nu fluctuant, cu toate ca ar sacrifica cel putin 2 generati pana sa se ajunga la un sistem social adecvat.
  e oarecum ca si proverbul “decat sa-i dai o paine, mai bine invata-l sa pescuiasca”.
  asadar, ca sa-i inveti oferala scoala nu amenzi si frica.

 • olimpiu vinteler 7 May 2012, 02:54

  si iar intervin, cred ca ar fi probabil mai corect intai mai decat 1 mai-ul.

 • Office Laurguz 15 May 2012, 20:54

  salut de ce nu a mers blogu acum cateva sap ? intram pe http://www.olix.ro si ma redirectiona spre pagina ta de facebook

Post a comment