Top

Masterchef Romania

Acum ceva timp, inainte sa inceapa Masterchef-ul de la noi, tot vedeam promo-urile asa ca mi-am propus sa ma uit la primul sezon facut de americani. Acolo nu exista un Razvan Fodor, ci unul dintre cei 3 bucatari este si prezentator. Bucatarul asta (Gordon Ramsay) este unul mega cunoscut in America si asta pentru ca la ei treaba asta cu gatitul si chefia este o treaba super serioasa si nu chiar atat de noua ca la noi.

Am savurat cu mari emotii fiecare episod din Masterchef-ul americanilor! Mi-a placut tare mult si asta m-a facut sa astept si cu mai mare nerabdare Masterchef-ul de la noi. Tocmai am vazut cel mai recent episod de la noi si trebuie sa recunosc ca imi place aproape la fel de mult ca cel din State! Concurentii sunt la fel de simpatici, chefii la fel si tot show-ul e bine facut.

Ma uit pe facebook si vad multi oameni care spun ca “Masterchef” e o porcarie, ca juriul e stupid si arogand samd. In primul rand ganditi-va ca toata emisiunea asta respecta un format. Ea asa a fost gandita! Daca juriul nu ar face “show”, daca nu ar fi concurenti simpatici, daca nu ar exista intriga si daca mancarea nu ar atata bine, show-ul asta n-ar avea niciun succes!

Dupa ce m-am uitat la Masterchef vad mancarea altfel! Imi doresc sa merg in restaurant si sa vad ca mancarea arata bine! Imi doresc o farfurie frumoasa si imi doresc sa abia gust bun! Nu vreau sa mananc pana explodez, ci prefer o portie mai mica, dar care sa ma faca sa simt ca mananc!

Din pacate, noi romanii, mai avem mult pana sa stim ce e aia arta culinara si din pacate nu avem nici nivelul de trai al americanilor ca sa ne permitem sa mancam in restaurantele de lux, unde sa fim tratati cu respect si unde sa mancam ceva bun si frumos! Si totusi, daca vreti sa incercati niste restaurante bune in Bucuresti, va recomand siteul asta, iar de aici aveti ce alege!

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

  • Cristian Stoicescu 18 April 2012, 02:56

    Si eu am urmarit toate episoadele in ultimele 2 zile. Ce pot sa spun? PRO-ul a invatat ce inseamana sa respecti un format de emisiune. Mi se pare ca reusesc in sfarsit sa produca in Romania emisiuni ca afara. 
    In alta ordine de idei, Olix iti sugerez sa link-uiesti partea din header unde scrie “Olix – Summer calling back..” catre Home Page. Am am avut tendinta sa apas pe el pentru a ajunge la Home si mi-a luat putin pana am gasit meniul.. nu foarte mult..:)

  • Dan Paul 18 April 2012, 08:58

    Eu sunt un mare gurmand. De aia am si peste 100 kg. Imi place bucataria italiana si irlandeza, putin germana si romaneasca.
    Asta inseamna ca apreciez gustul.
    NICIODATA nu m-am uitat la asezarea in farfurie a produselor. M-au enervat mereu brizbrizurile, floircele si boschetii din farfurie. Eu vreau ca mancarea sa arate proaspat, sa miroasa bine si sa aiba gustul care trebuie.

    Daca as fi participat la nunta de la ultimul episod din Masterchef si mi-ar fi dat de mancare DOAR felurrile alea de mancare, muream de foame. Repet, nu ma intereseaza ornamentele si darele de sos facute pe farfurie.

    In rest show-ul e show. E OK!

  • jollyca 18 April 2012, 09:03

    Sa stii ca nici americanii nu se duc la restaurante d-astea de fite. Si ei au clasa de mijloc care frecventeaza fast-foods si steakhouses.

    Daca toata lumea ar gandi ca tine atunci poate ca am evolua intr-o directie (culinara) buna. Din pacate nimeni nu  percepe partea educativa a emisiunii, le place sa-si dea cu parerea scuipand seminte…

  • OLiX 18 April 2012, 10:24

    yeap, asa e :) fac emisiuni tare bune, dar sincer juriul de afara mi s-a parut chiar mai dur decat cel de la noi ;) 

    din pacate nu pot sa linkuiesc headerul, pentru ca este un background defapt, dar am link de home in dreapta sus :)

  • OLiX 18 April 2012, 10:26

    mai, nici eu nu tin neaparat sa am in farfurie briz-briz-uri, dar daca sunt ma bucur ca cineva s-a gandit sa faca farfuria aia sa arate intr-un fel ;)

    eu, din fericire, vreau sa slabesc, asa ca prefer sa fie portia mai mica si sa mananc cat sa-mi tina de foame, nu cat sa explodez :)

    daca mancarea e buna, am tendinta sa mananc tot din farfurie, chiar daca sunt satul :))

  • OLiX 18 April 2012, 10:27

    Stiu ca nici americanii, in general, nu merg la restaurante de fite, dar din cate am vazut in emisiunea de la ei, parca ei vad gatitul putin altfel fata de cum il vedem noi ;)

  • jollyca 18 April 2012, 14:40

    Am vazut si eu cateva episoade din Masterchef US si pot sa zic ca-mi place mai mult decat asta neaos. Este mai orientat spre gatit in sine decat spre show (sau cel putin asa lasa impresia). Am pus asta pe seama faptului ca sunt mult mai educati din punct de vedere culinar.

    Ciudat ca la noi, din purcoiul de blogari culinar care se perinda pe net, doar unul a avut curajul sa se duca la Masterchef (si nu a fost foarte inspirat).

  • Roxana 19 April 2012, 16:53

    Aceeasi reactie am avut-o si eu, fata de mancare in general. Parca cea pregatita de mama nu mai arata apetisant, iar sa fie gustoasa si atat parca nu prea mai e suficient. :)

  • OLiX 19 April 2012, 16:54

     eee ;) ma bucur ca nu-s singurul care vede situatia asa :)

Post a comment