Top

3 zile la Roma (vacanta toamna 2011)

Am inceput toamna asta printr-un scurt concediu la Roma si Venetia. Cate 3 zile in fiecare oras. Roma a fost cu multe peste asteptarile noastre! Sincer, din ce ne povestea lumea, ne asteptam sa fie un oras murdar, plin de romani dubiosi si italieni neprietenosi. In schimb, in acele 3 zile am vazut doar cativa romani (2 angajate la hotelul unde eram cazati, cativa angajati pe la restaurantele din oras samd) care ne-au lasat o impresie foarte buna despre ei, am vazut locuri foarte frumoase, o capitala curata, bine intretinuta si cu un turism foarte bine dezvoltat. Servirea in restaurante a fost foarte rapida, mancarea foarte buna si ospatarii foarte prietenosi, chiar si dupa ce le spuneam din ce tara suntem.

Din pacate Roma are doar 2 linii de metrou, dar asta nu ne-a impiedicat sa vizitam cam toate obiectivele importante. Si ca tot spuneam de metrou am ramas impresionati de cat de bine era “manageriata” aglomeratia in orele de varf, asa incat oamenii sa poata intra/iesi foarte usor de la metrou. Punctele turistice, la fel, si ele erau foarte bine organizate, asa incat cozile, chiar daca erau lungi, “mergeau” foarte repede.

Trebuie sa mentionez ca am fost cazati in zona garii Termini si eram destul de aproape de statia de metrou Republica. Ajungeam foarte usor oriunde, iar zona era plina de turisti si terase. N-am vazut nici tigani si nici oameni care sa arate dubios.

Ne-a placut Roma tare mult! In caz ca n-ati fost pana acum merita sa mergeti!

 De la Roma am plecat la Venetia. Astazi e ultima zi aici. Va postesc marti-miercuri si cat de frumos e la Venetia :)

Written by: OLiX

Sunt OLiX :)

Latest comments

  • miriam_h957 5 September 2011, 05:31

    Astept sa povestesti despre Venetia!

    Have fun in continuare!

  • Denciu Natalia Larisa 5 September 2011, 13:30

    Foarte frumoase pozele! :)
    Asteptam sa ne povestesti si despre Venetia! :)

Post a comment