Top

Artistii care stau acasa

E trist sa vezi artisti care sunt la primul single, piesa merge bine pe radio, dar ei stau acasa si nu au concerte, pentru ca managerii s-au gandit sa le puna un pret prea mare sau pentru ca nimeni nu se ocupa de promovarea lor. Sunt de parere ca un artist nou nu trebuie sa aiba mai mult de 3/4 din pretul unui artist consacrat. Daca artistul nou are pretul mai mare decat unul consacrat, managerii cluburilor sau organizatorii de concerte vor prefera sa-i cheme pe cei consacrati in locul “debutantilor”. Pe bune acum, nu mai bine sa ai cate 1-2 concerte/saptamana pe bani mai putini decat sa ai 1-2/luna la bani mai multi?!

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • floringrozea 12 July 2011, 14:59

  Dacă ești la primul single e normal să nu te cheme cluburile/patronii pentru că… nu prea ai ce cânta! Sau dacă ai piese bune, ele nu sunt (încă) cunoscute.
  Iar ’afară’ un artist cu un single merge gratuit peste tot pentru a-și promova single-ul și brand-ul. 
  Iar regula de 3/4 mi se pare jignitoare: crezi că Ke$ha merge/merită cu 750.000 dolari / concert dacă U2 cere 1 milion? Sau Pitbull cere/merită 75.000 dacă Eminem cere 100.000? Nu. Aș propune o regulă (pur teoretică, desigur) de X euro / hit no.1. Așa s-ar explica diferențele dintre U2, Madonna, Bon Jovi și artiștii noi de top. Nu crezi?

 • Voiculescu Lili 12 July 2011, 15:02

  Despre ce artisti e vorba ?

 • OLiX 13 July 2011, 08:16

  Florin, poti sa ai o singura piesa, un prim single care sa ajunga no1 sau in primele 5 si mi s-ar parea normal as te cheme lumea pentru concerte! Chiar daca la concert vei canta aceeasi piesa de 2 ori + inca 4 coveruri si un remix. Un exemplu e Alexandra Stan care dupa ce a lansat “Mr. Saxobeat” a inceput sa aiba o gramada de concerte si fac pariu ca nu avea un pret mare. Cand a inceput sa mearga afara a crescut si pretul si asta e normal.

  Eu sunt pe ideea ca daca vrei sa ajungi sus trebuie sa incepi de jos. Cu un pret mic, sa fie cerere, si daca e cerere il cresti incet incet.

  E stupid ca un artist nou sa aiba un pret mai mare decat Connect-R sau Raluka sau Andreea Banica, de exemplu.

 • Rusu Alin Alexandru 13 July 2011, 13:40

  e trist sa fii artist si sa stai acasa 

Post a comment