Top

Esti cu baietii rai sau cu aia cu buni?

Microsoft e de ceva timp intr-o continua campanie impotriva pirateriei, ceea ce e de apreciat!

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=Jdc5gu6Xb8Y&feature=player_embedded

Problema la noi e ca oamenii, in primul rand nu au bani sa dea pe softuri cu licenta si in al doilea rand nu stiu sa aprecieze munca altora (cel putin nu in domeniul IT). O foarte mare parte dintre romani folosesc Windows, dar foarte putini dintre ei sunt constienti cata munca s-a depus in creerea acestui sistem de operare, cati oameni au lucrat pentru ca ei sa aiba o interfata grafica frumoasa atunci cand ei isi aranjeaza fisierele in calculator, cand navigheaza pe net sau cand se uita la un film. Foarte putini romani apreciaza asta si isi cumpara Windows cu licenta. Ne-am obisnuit ca pe calculator totul sa fie gratis, pe youtube sau pe cine stie ce site cu mp3-uri si manele.

Revenind la campania Microsoft impotriva softurilor pirat, mie cel putin mi se pare laudabila initiativa lor, dar pacat ca sunt cam singurii implicati in campania asta. Pe langa ei sunt alte sute de firme producatoare de software care sufera din cauza pirateriei, dar nu investesc mai nimic pentru a informa oamenii despre dezavantajele pe care le aduce un soft piratat.

Tu esti cu baietii buni sau cu aia rai?

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • OLiXbOLiX 16 December 2010, 07:56

  Esti cu baietii rai sau cu aia cu buni?: Microsoft e de ceva timp intr-o continua campanie impotriva pirateriei,… http://www.olix.ro/2010/12/16/esti-cu-ba

 • VladFilip 16 December 2010, 08:03

  @OLiXbOLiX Good girls like bad guys :)) http://www.youtube.com/watch?v=7V1kt803W

 • Florian 16 December 2010, 13:53

  Ca, sa-ti raspund la intrebare…am windows licentiat si sunt multumit de el, dar programele pe care le am pe acel windows nu sunt licentiate si asta nu ca nu asi aprecia munca celor de la Microsoft sau alte companii dar este vorba de fonduri, la noi in Romania este foarte greu sa ajungi sa iti licentiezi tot calculatorul pentru ca la zecile de programe pe care le folosesc zilnic bine inteles fara licenta, nu am cum sa le licentiez, pentru ca asta ar insemna “o caruta” de bani. Pentru o companie sau o institutie este necesara aceasta investitie, dar pentru o persoana fizica, pentru pc-ul de acasa nu cred ca ar merita sa dai cateva mii de euro doar sa ai licenta(ca beneficiile nu se mai pun in calcul) si plus de asta nu am cum sa cred ca nici tu nu ai asa ceva acasa sau in alta parte…Deci, mai bine sa nu vorbim.:)

 • miriam957 16 December 2010, 15:21

  Cred ca a este foarte bine ca au inceput sa se vand calculatoarele cu sistemul de operare instalat deja si cu licenta.

  Utilizatorul nu mai este tentat sa instaleze unul piratat.

 • natalia 16 December 2010, 19:59

  @miriam957: Din pacate am o prietena care si-a cumparat un laptop pe care avea windows cu licenta, dar niste baieti “destepti” ca altfel nu pot sa le spun i l-au inlocuit cu unul fara, deoarece nu se pricepeau sa-l foloseasca.
  Si inca ceva. nici eu nu folosesc windows cu licenta, deoarece nu am posibilitatea sa-mi cumpar.

 • cireasa 16 December 2010, 21:31

  Fii serios! Cand o licenta de Windows 7 Home nu o sa coste cat salariul mediu pe o luna din romania, o sa se discute altfel. Momentan, Microsoft sa fie sanatosi.

 • Cioby 16 December 2010, 22:37

  Eu abia imi platesc ratele la bancă și datorile la stat si ăștia vor sa imi i-au jocuri ,programe cu licenta:(:(:(:( de unde bani:)) daca aveam o firma da:)) dar pentru mine acasa e bun si dupa net:D toata lumea face asa;) foarte putin isi perimit sa cumpere.

 • costin 18 December 2010, 02:49

  pro pirateria si is sigur ca doua treimi din populatia tarii spun la fel

 • drstoica 18 December 2010, 15:44

  Bai, mi se rupe si sufletul cand ii plangi pe amaratii astia de la Microsoft!… :) Cum ii mai fura romanii pe ei si saracul ala de Billy moare de foame cu miliardele in conturi! Imi vine sa merg chiar acum la magazin si sa cumpar vreo 20 de licente Windows, poate sunt bune pe paine. :)

Post a comment