Top

Cum sa-ti faci pasaport in Bucuresti

Pasaportul meu, pe care il am de cand aveam de mai bine de 10 ani (sper sa nu gresesc) a expirat, iar la anu` vrem sa plecam in concediu undeva unde chiar e nevoie de un pasaport valid, nu doar de cartea de identitate.

Eu inca am buletinul cu adresa de acasa din Timisoara, dar trebuia sa-mi fac pasaportul aici. Acum vreo 2 zile m-am informat si am aflat ca trebuie sa platesc 267 de lei la Cec (244 lei inclusiv T.V.A se achită la unităţile CEC Bank, iar taxa consulară este de 32 lei se achită la unităţile CEC Bank sau trezorerie) (via), iar ieri m-am pus serios pe treaba si am decis ca-i timpul sa fac pasaportul.

Am plecat catre CEC-ul de la Victoriei (pe langa Politia Capitalei) si acolo dam de o coada de vreo 20 de oameni. Functiona un singur ghiseu, iar la celalalt era o doamna care nu lucra cu publicul dar totusi ne-am permis sa ii cerem cateva informatii. Am aflat ca taxa de 244 lei o puteam plati acolo, dar taxa consulara ori la trezorerie ori un CEC din Timisoara.

Ne-am suit in taxi si am luat-o catre CEC-ul din spatele magazinului Unirea, unde nu era deloc coada, in schimb era o doamna foarte amabila la ghiseul 1. Am platit taxa de 244 lei si ne-a spus ca doar in Timisoara putem plati taxa consulara de 32 de lei. Nu era bine! Am zis totusi sa incercam la Trezorerie.

Taximetristul ne-a dus la Trezoreria Bucuresti, care am aflat ca lucreaza doar cu persoane juridice, doamna de acolo nu stia ce sa ne spuna dar era destul de sceptica de reusita noastra. Am ajuns la Trezoreria Sectorului 1 si acolo, surpriza, am rezolvat! O doamna la fel de amabila, la un ghiseu, ne-a spus ca ea ne poate ajuta doar daca NU suntem din Bucuresti sau daca eram din sectorul 1, ceea ce era numai bine pentru noi.

Aveam ambele taxe platite asa ca ne-am indreptat catre Directia Generala de Pasapoarte, corpul B, unde la informatii am aflat ca nu trebuie decat sa asteptam la coada la unul dintre cele 3 ghisee. Nu era cine stie ce coada, dupa maxim 10 minute de asteptare am intrat, am completat un formular, am dat pasaportul vechi (caruia i-a fost taiat un colt si l-am primit inapoi pt colectie), mi-a facut poza si .. gata, dupa 5 minute am fost gata. Pasaportul e gata in fix 14 zile.

Probabil daca eram din Bucuresti ar fi mers totul mai repede si mai simplu, dar .. cam asa am pierdut 2 ore cu taxiul prin capitala :)

Si acum varianta scurta, pentru cei care vor sa stie exact cum sa-si faca pasaport.

Daca aveti domiciliul in orasul respectiv mergeti la CEC si platiti cele 2 taxe, in total 267 lei (daca nu, 244 la CEC si 32 la Trezorerie sau s-ar putea sa-i puteti plati online, in contul Trezoreriei, dar nu garantez ca e ok) iar apoi mergeti la directia pasapoarte si .. gata :) Aveti nevoie de buletin/carte de identitate si pasaportul vechi (in caz ca exista).

Simplu, nu?

Written by: OLiX

Sunt OLiX :)

Latest comments

 • elena 26 November 2010, 17:17

  Cata bataie de cap si cu pasapoartele astea si cate drumuri:)Multumim de informatii ..da simplu :P…si e ok daca ti-ai rezolvat:)bravo:D..dupa ce iti vine pasaportul poti pleca:D

 • Daniela 26 November 2010, 19:40

  Acum astept postarea ta despre cum o sa ti se para pasaportul nou-biometric. Mie mi se pare tare ciudat…o fila foarte groasa cu toate datele…si ai uitat sa spui ca ti-ai dat si amprentele :D

 • miriam_h957 26 November 2010, 23:42

  Ce te faceai daca nu locuiai in sect. 1?

 • gabby 27 November 2010, 14:49

  dar olix spune ca vrem sa plecam cine olix si cu cine ca ii la plural lasa-ne sa stim si noi

 • cristi din Lugoj:) 27 November 2010, 15:14

  Daca le-ai fi dat o mica atentie,asta daca erai presat de timp,pasaportul era gata in 3 zile max:-).Cred ca ai cam dat 20% din valoarea pasaportului doar la taxi:)))

 • vali23 28 November 2010, 02:46

  acum cand te vezi cu pasaport nou sper sa nu te pierdem si pe tine OLIX tata :))

 • Madalush 29 November 2010, 13:06

  Ai scapat de-o grija! De-acum..liber ca pasarea cerului :))

Post a comment