ShaWarm-up

N-am idee cati DJ imi citesc blogul, dar dupa un an cu Partydul KissFM in turneu am ajuns impreuna cu colegul Dan sa trag cateva concluzii despre cluburile din tara, djii rezidenti samd.

Pana acum cam toti djii rezidenti din cluburile in care am mixat au fost foarte friendly, cooperanti si ne-am inteles foarte bine cu ei, in schimb am avut nu de putine ori problema cu warm-up-ul facut de rezidenti. Sa va explic:

Show-ul nostru consta in hiturile momentului, hiturile de club si hiturile dance (in special) de pe radio. Partydul KissFM incepe la 00:00 in club si tot atunci intram si in direct pe radio, iar de obicei in club, pana sa intram noi la pupitru, rezidentul ne face warm-up-ul aka incalzirea. In mod normal el ar trebui sa faca incalzirea cu muzica usor digerabila, hituri de acum 2-3 – 6 ani sau muzica nu foarte comerciala/cunoscuta. E stupid ca dj-ul rezident sa inceapa sa puna de la ora 22 hiturile pe care le punem si noi dupa miezul noptii. Lumea se plictiseste repede si pleaca, la fel de repede, acasa, in alt club sau .. la shaorma :)

Poate unii rezidenti inca nu ne cunosc si nu stiu ce muzica punem noi si pun ei hiturile inaintea noastra gandindu-se ca noi vom pune avioane si va pleca lumea din club. Altii poate vor sa ne arate cat de buni sunt ei sau ca si ei pot sa faca ce facem noi. Pan’ la urma orice warm-up prost facut este in dezavantajul si detrimentul clubului, in primul rand.

Daca ati ascultat Partydul KissFM in aceasta vara, probabil ati observat ca am ales si la warm-up seturi care contineau mai putine hituri ale momentului si mai multa muzica de club, dar totusi digerabila, iar seturile de after-party contin numai si numai hituri ale momentului, pentru ca se aud pana dimineata cand oamenii pleaca din club, cand oamenii se trezesc sa mearga la munca samd si trebuie sa fie hituri nu avioane, suntem KissFM totusi!

p.s. titlul articolului ii apartine colegului Dan Fintescu

OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

7 Comments

 1. Mircea says:

  Ar trebui sa incercati sa purtati o discutie cu ei inainte de event,nu cred ca e de ajuns un articol aici(ai spus si tu ca nu se stie cati DJ citesc si asa o sa tot aveti surprize).
  Da…greu de crezut ca inca exista oameni in domeniu asta care depasesc logica si uita ca sunt acolo numai si numai pentru a distra lumea(fiindca fara “lume”ar mixa in sufragerie) si ca genul asta de abordare a activitatii lor trimite oamenii la shaorma…
  Sunt un INCEPATOR producator de muzica dar mi se pare descurajant ca lumea in care vreau sa intru are si ocupanti atat de ingusti la minte,si….inca…nu sunt puse la punct AMANUNTE legate de playlist…..
  Problema nu cred ca poate fi rezolvata numai de voi…desi puteti incerca..dar,si daca discutati cu ei..o sa inteleaga? sau o sa gandeasca:”Ia mai lasa-ma frate cu astia….ca cica sunt de la Kiss fm..lasa ca le arat eu cum se pune muzica….”
  Succes!

 2. Problema e in foarte mare parte si la voi.

  Ca DJ care se respecta si care vrea sa motiveze cu ceva banii pe show si faptul ca radioul unde e rezident e vreo chestie vine cu ceva special. Vine cu un STIL. Cu un anumit sound. Toata lumea are muzica pe care o dati voi la program. De-aia toata lumea baga.

  Daca ati avea muzica exclusivista si un sound al vostru, ca artisti ce va considerati, nu ar mai fi o problema popcornul din warmup.

  Zic.

 3. Draga Doru, asa cum am explicat in alte cazuri (si pe blogul Partydului – http://www.kissfm.ro/partydul ) managerii/patronii de club exact de asta ne cheama. Ne cheama pentru transmisia pe radio si pentru showul de dj + mc pe care il facem. Ne cheama pentru muzica pe care o punem. Ei nu vor nici avioane si nici un stil “exclusivist”, vor exact hiturile pe care se asteapta omul se le auda atunci cand vine la club sau cand deschide radioul.

 4. E foarte corect ce ai spus…Acelasi lucru il pateam si eu la radio cand cel/cea dinaintea mea imi difuza melodiile care intr-un fel sau altul erau tema emisiunii mele…E foarte aiurea sa auzi de doua ori aceeasi piesa…Bine ar fi sa vorbiti inainte de a incepe petrecerea cam ce muzica sa se dea pana la ora …

 5. Total de acord cu tine, parerea mea este ca warmup-ul comercial tine de piese vechi de 1-2 ani max 3 si intre 125-128 BPM. Insa asta trebuia sa le ziceti voi inainte, nu ai de unde sa stii daca djul respectiv asculta sau nu Partyd/Kiss.

 6. Mihai_V says:

  Avioane.. ce termen redus .. :(

 7. un playlist dinainte stabilit cu rezidentul cred că ar fi cea mai bună variantă :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *