Top

CFR vs. autobuz

Azi ne-am decis sa mergem pana in Mangalia cu ceva treaba si am vrut sa alegem trenul, pentru ca sambata seara cand am mers pana in Constanta (din Costinesti) am fost foarte multumiti, mai ales ca am dat 14 lei pe un bilet de 4 persoane.

Era un tren la aprox. 11:30 din Costinesti catre Mangalia. Ne-am cumparat bilete cu doar 4 lei. Se face 12:10, eram deja in soare de mai bine de 40 de minute, si vine un tren.. din pacate, vine din spre Mangalia catre Constanta. Mergem la casa de bilete sa vedem cat are intarziere al nostru si vedem ca erau 4 trenuri listate cu intarziere de 70 de minute!!

Cand sa ne intoarcem la o terasa sa mai tragem de un suc pana vine trenul vedem ca langa noi se opreste un autobuz care mergea spre Constanta. Am dat 4 lei pana la iesirea din Costinesti, iar de acolo am luat alt autobuz pana la Mangalia cu 5.5 ron/pers.

Autobuze curate, cu aer conditionat si transport rapid si decent. La intoarcere am facut la fel, inca 5.5 + 4 ron/pers, dar macar am ajuns la timp inapoi la emisia de pe plaja.

Sincer, nu stiu de ce sunt toate intarzierile astea (am auzit si de 3-4 ore intarziere), dar daca aveti alte variante vi le recomand cu caldura aer conditionat!

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • natalia 16 August 2010, 16:36

  Eu am auzit de un tren care mergea spre Cluj si care a avut 7 ore intarziere. Asa ca microbuzul a fost cea mai buna solutie pe care ati ales-o.
  Toate astea se intampla din cauza caldurii.

 • Adrian di Roman NT 16 August 2010, 16:50

  Baieti sunteti cei mai buni si k radio si muzica! Bravo, felicitari si va multumim ca exitati si ne faceti criza mai usoara! Numai bine si tot ce va doriti.

 • Mihai_V 16 August 2010, 17:03

  Cum poate un tren sa intarzie din cauza caldurii ?

 • natalia 16 August 2010, 18:09

  @Mihai_V: Fiindca sinele de cale ferata s-au dilatat.

 • miriam957 16 August 2010, 21:21

  la noi trenurile intarzie in orice conditii, iar, pe de alta parte sunt mizerabile. Daca SNCFR nu va avea concurenta va fi tot asa.

  Spre deosebire de SNCFR, ITIA sau ITA sau cum i-o fi spunand, a fost inlocuita in cea mai mare parte de firme private. Acestea au avut interesul sa introduca mijloace de transport civilizate, cu pret decent.

  Eu folosesc ori avionul, ori mijloacele auto.

  Ce-ar fi sa faci o statistica, Olix?

 • Octav92 18 August 2010, 00:14

  Am mers si eu cu trenul o singura data in viata mea cand am plecat din Mangalia sa ajung in Bacau si sincer am regretat. Proaste conditii!

 • Mihai 18 August 2010, 11:56

  Eu nu stiu cu ce trenuri mergeti voi dar eu cu alea cu care circul sunt ok, intradevar intarzie foarte mult dar conditii sunt inclusiv aer conditionat, acum daca te sui in personal si ai pretentii de rapid….da bani mai multi si poti avea conditii, la IC ai si internet :), bani sa ai.

  @Miriam, pai tu poate iti permiti sa folosesti avionul, dar sunt curios daca te duci pana la Oradea iei tot avionul? Intreb pentru ca biletul de tren la rapid e cam 80 ron iar la avion 300, banuiesc totusi ca alegi masina.

 • mei 28 August 2010, 00:16

  Eu n-am mers niciodata cu trenul. Si stiu atat persoane care detesta mijlocul asta de transport, cat si persoane carora le place la nebunie, deci mi-e si mai greu sa imi dau cu parerea.
  Cat despre autobuz… iubirea mea de-o viata :)).
  Da’, pe caldura asta, orice cu aer conditionat e bun, vorba ta :).

Post a comment