Top

Duplicate. De ce?

Caut o piesa pe youtube si gasesc 100 de rezultate cu exact aceeasi piesa. Cum a pus David Deejays pe youtube piesa noua de la Mossano cum a aparut inca de 100 de ori si pe conturile altora + siteurile de mp3-uri. Care-i rostul?

Daca a pus-o omu’ la el pe youtube de ce sa o pui si tu pe contul tau? Ca sa ce? Sa-ti faci vizualizari la canalul tau unde ai videouri sau piese care se mai gasesc in alte 800 de conturi ca al tau pe youtube?!Poate-mi explica si mie cineva de ce se intampla treaba asta.

Oare astia de la youtube nu s-au gandit sa faca un filtru care sa stearga la un moment dat toate duplicatele astea? Ar fi interesant zic eu.

Si, la fel, poate imi explica si mie cineva de ce au ajuns artistii sa apeleze la siteurile (ILEGALE!!) cu mp3-uri pentru a se promova. Dar despre asta discutam altcandva.

Written by: OLiX

Sunt OLiX :)

Latest comments

 • Pyuric 10 May 2010, 09:49

  Si eu am aceeasi dilema… mai ales ca se apuca sa marcheze ca spam fisierele urcate primele, pe conturile oficiale, ca sa apara doar ei in cautari :| Wtf?! Macar de s-ar misca YouTube mai repede, sa stearga pe cei care nu detin drepturi de autor / interpretare…

 • Victor Dulu 10 May 2010, 11:16

  Clar! Eu am problema asta cu cei care urca fisiere pe YouTube la o calitate foarte joasa audio/video! De ce mai urci la o calitate slaba daca exista deja filmuletul/melodia la calitate HD?
  Probabil ca YouTube, nu o sa ia nici o decizie nu pentru ca suntem noi prea mici pentru a fii luati in considerare ci pentru simplu fapt ca ar avea de pierdut “ceva” afisari daca ar scoate aceste filmulete/piese.

 • B 10 May 2010, 12:36

  O, da! I feel you. Caut in disperare varianta oficiala printre maldarele de tampenii.

  Youtube e un fel de groapa de gunoi aruncata peste gradina regala.

 • Delia 10 May 2010, 12:52

  Youtube are un fel de “filtru” asa cum ii spui tu. Se numeste Content ID. Daca ai trecut prin toti pasii necesari sa obtii privilegiul de a-l folosi, iti pune un id la toate clipurile tale si in fell acesta poti afla care sunt duplicatele: ti le arata, le monitorizeaza, iti arata vizualizarile si iti da optiunea de a le sterge direct. Problema este ca e un chin sa il obtii :P

 • Pyuric 10 May 2010, 14:43

  @OLiX: Pai asa fac cei de la HaHaHa Production de ex, si Universal… Restu’ caselor de discuri / productie, chiar daca au optiunea de a sterge duplicatele, nu se concentreaza pe asta, probabil nu li se pare important…

 • RazorX 10 May 2010, 15:56

  OLiX k bine zici! niciodata nu am inteles de ce cand caut ceva pe youtube trebuie sa imi apara de 10 ori la fel.
  Un filtru ar fi ideal! le-ar strica shandramaua multora. S-a ajuns k la bazar, merge ceva bine la vanzare, toti il au pe taraba…[m-am saturat!!!!!!]

 • sorin 12 May 2010, 01:06

  Legat de marea dilema, ai perfecta dreptate. Prea multe video cu acceasi informatie, dar in diferite formate si calitati vizuale. Legat de artisti si promovare, ce-i legal costa bani:).

 • Freddy NrG 17 May 2010, 12:31

  Raspunsul este simplu: Pentru ca altfel nu ar auzi lumea de ei.
  La fel cum sunt si n’spe mii de site-uri care in momentul in care prind o piesa mai noua, “aplica” un id peste piesa, gen, “exclusiv by smantanica / exclusiv pe http://www.ciumpalacul.ro“, desi piesa o mai poti gasi pe inca 30 de site-uri, in conditiile in care stim cu totii, “exclusiv” are un inteles cu totul diferit fata de sensul folosit de cei in cauza. Ar putea pune “in premiera” sau “prima auditie”, insa cum suntem invadati din ce in ce mai des de catre personaje inculte si la tv, si la unele radio-uri si in ziare, de ce nu am avea o portie si pe net ?!
  Si as devia putin de la subiect .. Cel mai trist si de neinteles, e atunci cand cineva pune o piesa pe net si e inregistrare de pe tv sau cut dintr-un mix.

 • C-Jay 24 May 2010, 22:41

  De acord cu Freddy :)
  Si eu ma chinui o gramada de timp sa dau de varianta oficiala/originala uploadata de artist sau casa de discuri. E foarte enervanta treaba asta.

 • ZeroCool 25 June 2010, 21:31

  @Olix
  De ce dupliacate content? Foarte simplu. Profit pentru youtube. Aproape fiecare filmulet de pe youtube are cate o reclama, la “n” vizualizari creste profitu.

Post a comment