wave kryptowährung kryptowährung funktion james altucher cryptocurrency chia coin market cap best cryptocurrency for payments

Foame de litere

Acest mini post i-l dedic unei cititoare care de fiecare data cand vede cate o greseala sau cate o litera mancata prin posturile mele, imi lasa un comentariu in care imi spune, si insista, ca sunt agramat. Din cauza acestei insistente exagerate, comentariile ei au ajuns direct la spam, insa vreau, totusi, sa-i demonstrez ca nu are dreptate.

Conform dexului agramat inseamna:

AGRAMÁT, -Ă, agramati, -te, adj., s.m. și f. 1.. Adj., s.m. și f. (Persoană) care face greseli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care contine greseli elementare de gramatica si de ortografie. – Din lat. agrammatos.

Asadar greselile pe care le fac eu sunt doar niste typos, iar daca nu stii ce sunt astea, te rog sa citesti apasand butonul ala din headerul paginii. Lipsa unei litere nu cred ca poate fi incadrata la capitolul “agramaticalitati”, cu atat mai mult cu cat nu cred ca exista oameni carora sa nu le scape un astfel de “detaliu”. Iar cel mai bun exemplu in acest sens este existenta editorilor; cei care verifica textul din paginile unui ziar pana la carti intregi.

Daca tot nu te-ai lamurit e ok, ma consolez cu ideea ca pentru tine raman doar un agramat, insa tu probabil esti doar o frustrata, care vede in aceasta hipercorectitudine un mod de a poza intr-o fiinta superioara.

OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

29 Comments

 1. :))…Multi nu stiu sa faca diferenta dintre persoane agramate si greseli de tip typos. Nu mai da si tu atentie frustratilor.

 2. Typos, da? =))

 3. Eu chiar daca ti-am atras atentia asupra unor litere lipsa, nu te-am facut niciodata “agramat”, sau cum am vazut intr-un comentariu pe care ai facut foarte bine ca nu l-ai aprobat, chiar “analfabet”.

 4. … frustrata =))
  nota 10 oli :))

 5. foarte tare, exact cuvantul ‘typos’ l-am gresit :))

  @natalia sa stii ca apreciez foarte mult comentariile tale si in special atunci cand ma corectezi. Imi place sa fiu corectat atunci cand gresesc.

 6. @My7uNa Right! A propos de asta http://bit.ly/1d1Ybs

 7. @OLiX: Merci! :)

 8. sa te superi dintr-atat!?
  si chiar, cititoarea ta e f absurda,…cum ti-am spus pe FB,sigur e un ,,defect”profesional,e obsedata de litere,perfectionista,…pe mine ma amuza oana radu ,in FK,cand citeste sms,nu poate trece cu privirea peste nici o eroare de scris,si a recunoscut-a fost prof.de engleza,…
  dar oricui i se poate intampla sa faca greseli,din graba,oricare dintre noi cred ca accepta s a fie corectati atunci cand chiar gresesc…insa
  diferenta dintre persoane agramate si greseli de tip typos……..e cam mare!cam dura cititoarea!

  o zi buna olix si zambeste…..!

 9. Florin_L says:

  Ar trebui sa fie o regula pentru toata lumea cat de importanta este scrierea corecta gramatical,ca pana si o virgulita poate schimba intregul sens al frazei.Dar atunci cand mai mananci/schimbi o litera din viteza sau neatentie nu-i o tragedie,asa ca de aici pana la agramat sau analfabet e o mare diferenta.Nu “foamea de litere” arata pregatirea unei persoane,ci mai degraba modul cum leaga o fraza,dezacordurile si alte chestii gramaticale de genul asta.Asa ca,OLiX,nu-ti mai face probleme din cauza asta!Cei care te urmaresc stiu cum esti si cum sa te aprecieze.

 10. Ok…sa zicem ca tu mai mananci litere, mai uiti o virgula… Se intampla! Da’ orice ai gresi tu pe-acolo, se presupune ca omul are capacitati cerebrale astfel incat sa POATA DEDUCE!
  Eu asa am auzit…

 11. saraca fata…are prea mult timp liber :D

 12. Eu says:

  nu stiu daca esti agramat, dar nu se zice “i-l dedic unei cititoare PE care de fiecare data cand vede”. corect este fara prepozitia PE …

 13. Bilu says:

  OliX NERVOS !! :) Eu zic ca ii place de tine si nu stie cum sa-ti atraga atentia.

 14. Nu e bai Olix…zilnic ne intalnim cu maratonul de pe tastatura, e normal chiar firesc sa mancam litere, sa tastam din greseala etc fiind oameni care comunicam foarte mult prin intermediul internetului.
  Asta ar trebui sa fie ultima ta grija.
  Numai bine

 15. Androasa says:

  Te’ai gandit vreodara ca poate … te place in mare taina ?:D si ca nu stie cum sa se introduca in ..seama?

 16. “Acest mini post … i-l dedic unei cititoare pe care de fiecare data … imi lasa un comentariu in care imi spune … ca sunt agramat.”
  Olix, Olix… :) E cam greu exprimarea, ma, :) nu te mai supara pe fata! Iar asta de mai sus chiar e o greseala de care descrie dictionarul.

 17. “Acest mini post, pe care-l scriu, i-l dedic unei cititoare pe care de fiecare data cand vede cate o greseala”… “pe care” ce? cum? Olix, nu te supara, dar nu suna romaneste. Fata are dreptate.

 18. @carmens: zambesc, merci!

  @bek00letz: la asta ma gandeam si eu!

  @Cristina si Dr. Stoica apreciez ca ati descoperit greselile si multumesc pentru comentarii/post. Am scris postul de pe telefon, eram abia trezit si am facut greseala sa nu-l recitesc inainte sa-l public. My bad. Am corectat si acum cred ca suna mai bine totusi :)

 19. @OLiX: Ups! Insemnarea asta a devenit subiect pentru un articol! :)) Totul din cauza unei prepozitii!

 20. ahhah :)) exact :)) mai bine taceam, vorba doctorului, dar .. noi sa fim sanatosi!

 21. Radu says:

  Nu stiu unde ai gasit asta care ai pus pe blogul tau, dar cuvintul “Agrammatos” nu este latin. este grecesc….si inseamna “el care nu are educatie suficienta”, nici-o legatura cu grammatica sau asa ceva…
  regards

  http://translate.google.gr/translate?prev=hp&hl=el&js=y&u=http%3A%2F%2Fel.wiktionary.org%2Fwiki%2F%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25BC%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2582&sl=el&tl=ro&history_state0=&swap=1

 22. ciudat cum pana si greselile astea din graba se tot repeta… si se repeta… si se repeta…

 23. Andrada says:

  și eu am reușit să observ că nu ai scris întotdeauna 100% corect gramatical dar nu cred că vreunul din noi poate scrie întotdeauna corect așa că… eu totuși nu te-aș face agramat sau analfabet.. nu de alta dar nimeni nu este perfect.

 24. Maaaaaaama! m-a durut pe mine fraza de final:D Have you ever considered entering politics?:D

 25. @BabyRacy =)) not

 26. granyta_ade says:

  nu mai fi asa dur olix. esti persoana publica si trebuie sa te cobori la nivelul tuturor, prosti si destepti, frustrati sau cum mai vrei tu. nimeni nu e perfect. nici eu cea care iti scriu acum, cea care stiu ca te-am suparat mea culpa

 27. Ce mai conteaza acuma daca pe internet se scriie corect sau nu ¿? mai sunt unii pe mess la care stai juma de ora sa intelegi si tu un cuvant…Asa ca sa ii multumitzi lu’ olix ca scrie corect posturiile ;) Bafta tuturor ;) !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *