Top

Prieteni virtuali

Tocmai ma intreba o prietena “auzi, stii cumva cine este X? am vazut ca o ai la “prieteni” pe facebook” :) Tipa cu care vorbeam chiar mi-e prietena, dar cealalta nici macar nu stiu cine e. Atunci ma intreb de ce hi5-ul, facebook-ul ii numeste pe toti oamenii “prieteni” si nu poate sa le puna ca si twitterul “oameni pe care-i urmaresc” sau pur si simplu “cunostinte” ? Dar stai, ca unii nici macar cunostinte nu se pot numi :)

O fata a venit la mine, cand eram la Costinesti, si-mi spune “buna, te am pe hi5” :) Ok, dar pe langa ea, eu mai “am” inca 4000 de “prieteni” pe hi5, dintre care probabil ii cunosc personal pe 15 ;)

In fine, ma gandesc ca cei care au creat facebook-ul sau hi5-ul nu s-au gandit ca eu o sa vreau sa am ca “prietene” toate fetele frumoase de pe hi5, nu? :)) Ei au gandit siteurile astea de socializare ca un loc virtual in care sa-ti aduni tu prienteii si sa socializati virtual sau ca pe un loc in care sa ajungi sa cunosti oameni noi.

Interesant e ca si pe mesneger atunci cand iti faci un cont nou ai automat grupul ala de “friends”, doar ca probabil in timp vor aparea si alte grupuri de genul “dusmani”, “sefi”, “colegi”, “fosti colegi de ..” samd. Ei ti-au fost cu totii prieteni initial, apoi au devenit “cunostinte” :) Sau poate nu e asa si aberez eu aiurea, fiind duminica, fiindu-mi foame si lene :)

Ii apreciez pe cei care reusesc sa aiba pe hi5/facebook doar prieteni in sectiunea de “prieteni” si nu accepta alti oameni care vor sa le devina “prieteni”, eu nu pot sa fac asta :))

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • nashu_mare 6 September 2009, 16:03

  M-ai dezamagit. Si eu care credeam ca ii stii pe toti din lista ta de HI5. :D Inca un idol sfaramat… Lumea e cruda.

 • Marius 6 September 2009, 16:05

  Incerc si eu sa tin doar pe cine cunosc in lista de y!M / fb / hi5 / steam ori alte chestii dinastea :)

 • rainy 6 September 2009, 16:07

  Eu nu pot sa accept in lista oameni pe care nu ii cunosc, nu vad rostul. Ce-i drept, n-am rabdare sa caut noi prieteni, abia ma descurc cu cei pe care ii am deja. :))

 • Coral 6 September 2009, 16:07

  Eu incerc sa imi tin pe hi5/facebook numa persoane pe care le cunosc sau le stiu macar din vedere de prin scoala sau i-am intalnit intr-un anume context.

 • Dani MIhu 6 September 2009, 16:28

  Oamenii care lucreaza in radio au statut de persoana publica. Mi se pare noarmal ca oamenii vor sa “se bage in seama” cu tine. Ei reprezinta “fanii”, nu ? E un risc asumat.

 • Leasu Daniel 6 September 2009, 16:58

  Mi se pare corect sa ai doar persoane cunoscute.Si de la un timp adaug numai pesrsoane cunoscute:).Chiar am inceput sa sterg din cei pe care nu ii cunosc.

 • Ionut Bunescu 6 September 2009, 18:05

  La hi5 am doar prieteni si cunostiinte [chiar daca au devenit prin intermediul hi5-ului], la facebook am dat accept tuturor :D

 • sorin 6 September 2009, 17:43

  Depinde ce vrei sa faci din aceste retele sociale. Sincer nu mi se pare normal sa ai doar persoane cunoscute. Ptr ce? Cu cei cunoscuti te vezi la evenimente, te vezi la bere, te vezi peste tot, cu multi vorbesti pe mess si twitter. Retelele sociale sunt pentru a cunoaste oameni noi…candva vreodata.

 • maya 6 September 2009, 18:10

  retelele astea sunt pentru a cunoste noi oameni.desi chestia de a accepta pe cineva pe baza unor poze imi pare superficial.

 • Ciprian198716 6 September 2009, 18:12

  Eu inca reusesc sa tin pe hi5 doar persoanele pe care le cunosc..cam greu ce-i drept pt. ca dupa ce am adaugat Partydul KissFM si Liberty Parade la friends tre sa dau decline la vreo 10-20 friend proposals pe zi:)) Ce e cel mai nostim e ca am amici cu care ma mai intalnesc si fac urmatoarea remarca: “Bah am intrat azi pe profilu’ tau..cum naiba ai doar 60-70 de friends?! eu am cateva sute.” Daca ii intreb de unde cunoaste anumite persona primesc raspunsuri de genul: ” aa pai mi se pare ca sta in acelasi cartier cu mine/ e prietenu lui X/etc”.

 • Ciprian198716 6 September 2009, 18:25

  scuze de greseli..doar ce m-am trezit:”>

 • natalia 6 September 2009, 18:34

  Avand atat de multi prieteni pe hi5, e evident ca nu poti vorbi cu toti. Eu de exemplu in lista “celor mai buni prieteni”, asa cum li se spune, am persoane pe care le admir (esti si tu pe-acolo :)), iar in lista de messenfer, rude si cativa amici, toti aflandu-se in alte orase/tari.

 • miriam 6 September 2009, 23:24

  mai OLiX, iti mai aduci aminte cand prin intermediul mIRC -ului ziceai ca ai prieteni si colo si colo, oameni pe care nici nu ii vazusesi.

  Odata ne-am intanit cu unul la Craiova, apoi mai era Silviu din Bucuresti, Ana de la Iasi…in fine!

  Sigur ca “prieteni” pot fi numiti foarteputini oameni. Sa faci curatenie pe hi5 sau pe facebox e complicat.

  Pe mine ma distreaza cum se fac legaturi intre unii si altii pe care nici nu ii cunosc. Ne adaugam reciproc si…uiteüasa se face cate o legatura fara sa ne cunoastem. Pana la urma toata lumea e legata cu toata lumea. Funny’

  In rest…nu raspund la din alea cu “X sent you a rose, ore a dime, or…what ever!”

 • Catalina 6 September 2009, 23:28

  Hehe… am renuntat la hi5,tocmai pentru ca mi-se parea aiurea sa tot adaugi “friends”.. cand ei nu sunt friends…si e oarecum dificil sa devina friends :|
  Iar in lista de mess sunt de asemenea foooarte bine organizati :D.Hei,dar, cel mai bine vorbim fata-n fata!:D

 • bek00letz 7 September 2009, 12:20

  Eu pot sa ma laud ca pe hi5 aveam “prieteni” doar persoane cu care am vorbit cel putin o data fata in fata. E drept ca n-aveam 4000 ci doar vreo 150-200.

  Pe facebook e mai simplu pentru ca pot sa-i tin sortati. Momentan am 3 categorii adica: “apropiati”, “mai mult sau mai putin” si “mafia wars”. Din 348 de prieteni, un pic mai bine de 300 sunt in grupul mafia wars :-))

 • Alex 9 September 2009, 14:51

  Sal.Ba tu ai uitat regulamentu,parca era vorba ca nu mai insistati daka nu raspund din prima la telefon participanti la concurs.Ce vrei sa dai tu bani neaparat in ora ta dai dupa regulament ca la altii nu insista esi cam naspa

Post a comment