Top

Fusion Nights – Petrecere pentru Maria

In seara asta (11 iunie 09) petrecerea Fusion Nights din Cabaret ii este dedicata Mariei!

Maria_848

E draguta, nu-i asa? Dar totusi, nu este ziua ei, nu o sarbatorim, ci incercam sa o ajutam. Maria a fost diagnosticată în aprilie 2008 la Institutul Kremlin Bicetre din Paris cu boala Tirozinemie de tip 1 (o boală foarte rară și foarte gravă), medicul curant fiind român Dl. Dr. Bogdan Hermeziu. Diagnosticarea s-a făcut după un an de zile de investigații în România, în momentul în care Maria ajunsese să nu mai mănânce, să nu mai doarmă și să nu mai meargă.

Tratamentul recomandat la Spitalul Kremlin Bicetre din Paris este următorul:

– tratament pentru tirozinemie: NTBC (Orfadin) 15 mg/zi și regim hipoprotidic, pentru tot restul vieții.
– tratament pentru rahitism: fosfoneuros 30mg/kg/zi și Un-Alfa 5 picături/zi.
– tratament pentru creștere: Tyr 2 Prima 20g/zi

Acum ea este un copil normal care merge la grădiniță, se joacă cu prietenii din fața blocului și merge chiar și la dansuri. Dar ca să facă toate aceste lucruri, normale pentru orice alt copil, ea trebuie să urmeze toată viața acest tratament care ajunge la 3.000 de euro/lună.

Sunt foarte multi bani, iar parintii Mariei incearca prin Ministerul Sanatatii sa puna medicamentele de care au nevoie pe lista celor compensate, dar precum stim lucrurile nu sunt asa usoare, totul merge greu si dureaza foarte mult timp.

Mama Mariei spune in final “Noi nu mai avem medicamentul decât până la sfârșitul lunii aprilie 2009. Vă rog, ajutați-ne să o ținem pe Maria în viață!”

Cum o puteti ajuta voi pe Maria? E simplu: trimiteti un SMS 848 (2 euro) sau, si mai bine, va asteptam in aceasta seara in Cabaret, la petrecerea Fusion Nights – Band vs. Dj cu mine si cu gasca mea de la Hi-Q, intrarea la eveniment facandu-se tot trimitand un SMS la 848!

Va asteptam in aceasta seara si haideti sa o salvam pe Maria!

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • al3x 11 June 2009, 11:19

  un gest foarte frumos ;-)

 • George Zafiu 11 June 2009, 11:34

  Textul de mai sus nu e scris in totalitate de tine, iar neprecizarea sursei este doar o ‘scapare’. O comiti din nou si incep sa cred ca Dinculescu are dreptate, cap de melc!! Daca mai stai mult cu limba pe afara o sa se usuce si o sa cada. With Love, Colega!

 • sorin 11 June 2009, 11:37

  Nu am 2 EUR pe telefon dar platesc 2 EUR

 • natalia 11 June 2009, 11:37

  Intradevar, frumos gest! De cate ori aud/vad/citesc despre cineva in asemenea situatie, nu pot sa fiu indiferenta, pontru ca si eu, la randul meu, am trecut printr-o situatie foarte grea, la varsta de 6 luni si de aceea am trimis un sms, ca Maria sa beneficieze de tratamentul necesar.

 • razvan 11 June 2009, 12:11

  frumoasa initiativa. si in oradea avem un spectacol saptamana viitoare ( pe hip hop) pentru o fetita. prefer sa sprijin genul acesta de manifestari , care daca au organizare buna isi ating scopul.

  multa bafta !

 • Florin Grozea 11 June 2009, 12:21

  George, Olix: nu vă certați tocmai pe acest articol, nu e frumos. Hai cu toți să ne-adunăm, un suc să îngurcităm, o fetiță s-ajutăm.

 • Coral 11 June 2009, 14:17

  Am pus si eu acu cateva zile (adica vineri) link pe facebook, link ce ducea spre siteul Europa Fm si povestea Mariei. Linkul il primisem pe mail, am dat sms si am zis sa-l pun si pe facebook poate mai dau si altii.

 • Mara 11 June 2009, 14:54

  Felicitari initiatorilor si tutror ce se implica in actiuni caritabile.Mult spor sa aveti la stransul baniilor necesari si multa sanate micutei.

 • laura_tm 11 June 2009, 18:26

  :) UN SUPER GEST DIN PARTEA VOASTRA…BINEINTELES CA AM SA DAU UN SMS …SI SPER S-O FACA CAT MAI MULTI….

 • Madalina Maglii 12 June 2009, 15:14

  este 848 un nr activ si ptr cei ce trimit sms uri din strainatate?se pot trimite inca?multumesc si felicitari ptr initiativa

 • Oliver Simionescu 12 June 2009, 15:59

  din pacate nu :( pentru ca dealul e doar cu retelele din romania

Post a comment