Top

Centrul vechi al Bucurestiului

Am redescoperit de cateva zile un alt centru vechi al Bucurestiului sau mai exact o alta imagine a lui. Chiar daca tot centrul vechi este plin de gropi acoperite de podetze din lemn, ca sa se poata circula, in cateva zone ramase asfaltate au aparut o gramada de terase populate seara de foarte multi bucuresteni iesiti la o bere/limonada rece.

Pana acum n-am realizat ca in centrul vechi sunt atatea baruletze, probabil pentru ca erau toate in interior, dar acum sunt toate in strada, toate au terasa cu umbrelutze si jet rece de apa care e menit sa te mai racoreasca. Azi noapte la ora 1 afara era inca sauna, era foarte cald, iar toate terasele astea erau pline.

De apreciat, in mare (pentru ca nu am testat decat 2 terase), este servirea destul de rapida, dar avem si o problema, mai exact rromii care locuiesc in zona asta a Bucurestiului. Ori te trezesti cu ei cersind printre mese, fie ca sunt puradei, fie ca e o mama cu un copil in brate sau un surdo-mut care-ti vinde o jucarie (cu ultima categorie chiar nu am nicio problema), ori ii vezi in locurile in care nu sunt mese, iar atunci ramai cu impresia ca esti intr-un cartier rau famat si nu in centrul vechi al capitalei. Politie? Ce-i aia? E un singur om imbracat in uniforma, iar el sta la bariera care permite sau nu (in functie de masina) accesul autovehiculelor in zona asta.

Tot azi noapte (duminica noaptea!) am descoperit ca sunt si foarte multe cluburi despre care habar n-aveam idee ca exista. Chiar daca era duminica seara unele dintre ele erau pline ochi cu oameni, dar cum era si de asteptat duceau lipsa de aerisire.

In concluzie centrul istoric al Bucurestiului a devenit in loc bun de hang out dupa lasarea serii, lichide de toate felurile, chiar si mancare, iar preturile sunt de la decent in sus! Njoy the summer!

(revin cu poze zilele astea)

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Julia 8 June 2009, 11:17

  Asa a fost din totdeauna, in Centru Vechi s-au gasit cele mai misto baruri, terase sau cluburi.
  ::))
  Nu au aparut de aseara ::))

 • A.I. 8 June 2009, 11:23

  ma mir ca de-abia acum le-ai descoperit :). cum spune si julia, sunt de f multa vreme pe acolo.

 • Adriana Sumanaru 8 June 2009, 10:08

  si ca sa carcotesc putin: dar ti-a luat ceva timp sa descoperi zona, cluburile alea sunt acolo de … "decenii" :))

 • sorin 8 June 2009, 14:40

  Eu stiam o parte din ele. Terasele le stiam de ceva vreme, dar au mai aparut si altele. Oricum, abia astept sa se termine cu santierul din centrul vechi…pentru a reda frumusetea deplina acestui mic cartier.

 • razvan 9 June 2009, 13:02

  cu doua ocazii am fost in centru vechi, prim adata undeva la fire club la un concert – prfa mizerie, tigani (rromi) , ulitze inguste, dar atmosfera era boema, si a doua oara la o firma de foto pe covaci, si atunci am strabatut posete si surpari. in ungaria, astia daca au o bucayta de zid mai veche de 200 de ani construiesc un parc in jur si fac zona culturala, la noi ruinele ne ingroapa cu istoria lor cu tot.

Post a comment