Da’ mie ce-mi iese?

De cate ori ai pus intrebarea asta cuiva care ti-a cerut sa faci ceva? Gandeste-te!

Bine, acum intrebarea asta o folosesti in functie de persoana si situatie, mai exact, daca un prieten te roaga sa-l ajuti cu ceva e nefiresc sa pui intrebarea asta, in schimb daca cineva iti da ceva de facut si nu mentioneaza nimic de castiguri, mi se pare normal sa pui o astfel de intrebare, mai ales daca tu, sa zicem, te implici destul de mult intreaba aia.

E ok sa faci voluntarial, dar nici sa nu fi luat de fraier, asa ca obisnuieste-te sa mai intrebi din cand in cand “Da’ mie ce-mi iese?”

OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

17 Comments

 1. miriam says:

  nu am obiceiul sa pun intrebarea asta. Daca simt ca sunt luata de fraiera mai bine nu fac. De obicei las la aprecierea celor ce ma roaga sa ma recompenseze. Pe de alta parte, chiar de curand, si eu am beneficiat de niste servicii in care persoana nici nu a vrut sa auda ca vreau sa ii dau ceva.

  Exista multe lucruri care se compenseaza si nu neaparat in bani.

 2. de-obicei cand iti pui astfel de intrebari e vorba musai de task-uri marunte intre cunostinte. Celelalte prestatii au pret fix, prestabilit, cu conditia sa nu fie activitati ilicite. Termenul se mai foloseste cand e vorba de-o primire de spaga, un ciubuc la care esti co-autor secundar. La intrebarea “mie ce-mi iese la combinatie”, frecvent ve-i auzi: o bere, o pizza, te ajut sa-ti muti mobila, etc…

  In era antreprenoriatelor e de prisos sa mai intrebi “mie ce-mi iese”, e din oficiu.

 3. Acadea says:

  de cele mai multe ori aceasta intrebare o pun fetelor:)) si lui tata cand mai am nevoie de bani:D

 4. eu mai mereu intreb asta :D exceptand situatiile in care sunt implicatii prieteni

 5. mie mi-ar fi prea rusine sa intreb asa ceva :”>

 6. de asta e o problema cu voluntariatul la noi.macar in gand si tot se intreaba

 7. Din voluntariat în voluntariat ajungi să fii luat de fraier, nu mă refer la situațiile în care sînt implicați prieteni, amici sau cauze nobile.

 8. Da mie ce-mi iese daca-ti raspund? – glumeam. Eu folosesc asta pe post de gluma. Stiu ca poate multi o iau in serios. O folosesc atunci cand un prieten ma roaga sa fac ceva si poate nu am chef pe moment, dar oricum ii voi face fara sa vreau ceva in schimb.

  Pe langa asta, eu mai folosesc si “10 000 mii”. Exact pe acelasi principiu.

 9. florin says:

  Eu nu imi aduc aminte sa fi folosot intrebarea asta de prea multe ori, de obicei spun ce as vrea ..daca vreau ceva ..:)
  Iar despre voluntariat ce sa zic trebuie sa mai treaca ceva timp de la reginul comunist sa ne obisnuim si cu ideea asta. Cand o sa scapam de gandul ala de MUNCA PATRIOTICA o sa fim mai deschisi la asa ceva.
  Spune-i unui om care are 3 copii si un salar de 800 lei ..spune-i lui sa faca munca voluntara.Poate daca ne-ar inspira BOGATASI tari..in fine :)
  La noi sunt putine institutii oneste, corecte la care poti presta astfel de servicii. Tu faci munca voluntara si alti se imbogatesc pe spatele tau.Lipsa de incredere in oameni ne impiedica sa facem astfel de lucruri
  De ex. eu iubesc animalele si as vrea sa ma ofer voluntar la un centru ceva de ingrijire…cum vad pe la TV :P dar de unde asa ceva la noi…..gata cu palavrageala ..e frumos ca am unde sa-mi spun parerea chiar daca nu citeste nimeni

 10. eu am facut voluntariat din timpul facultatii si am invatat multe.ce-i drept in partea asta spre bucuresti unde stau acum e mai greu.am inceput un program de voluntariat acum si dupa prima intalnire au renuntat jumate.ca le e greu sa isi ia din timp pentru asta.

 11. dar cine oare nu a pus aceasta intrebare macar odata? toti :D

 12. Este adevarat REDANDBLUE, dar aceasta deviza denota lacomie si lipsa de respect, si la urma urmei a face ceva fara sa iasa ceva iti procura o satisfactie ca ai putut sa faci ceva pt o pers care a avut nevoie de ajutorul tau.

 13. Aaaaaaaaa…. si am uitat ceva, ONESTITATEA este o calitate ce te propulseaza in fata oamenilor

 14. Pai… raspunsul la intrebarea asta e de obicei “dau o cafea, suc, bere…” dar pana la urma se uita si de cafea/suc/bere si ramane doar “promisiunea” ;;)

 15. Dj.Still says:

  @Olix:Tu pui deseori intrebarea asta??
  Si ce ti so intamplat de ai pus intrebarea asta pe bloog???

 16. @Dj.Still eu n-am mai folotist intrebarea asta de mult timp, pentru ca nu prea incep o treaba fara sa iasa ceva si in general nu prea am si alte treburi. Nu mi s-a intamplat, doar mi-a venit sa va intreb. Atat.

 17. Pirvu_cosmin89 says:

  ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *