Top

Pretul corect

Ganditi-va, ca va face cineva un cadou. Va bucurati initial de el, apoi sansele sunt mari sa-l uitati pe undeva sau, oricum, ca entuziasmul sa scada.

Sau, cineva va face cadou un lucru pe care nici macar nu vi-l doreati. Defapt nu este neaparat un cadou, ci pur si simplu cineva va da un obiect asa, pentru ca vroia sa vi-l dea sau pentru ca nu mai avea ce sa faca cu el. Il apreciati? Sunteti entuziasmati? Poate ca da, dar entuziasmult scade in cazul asta mai repede decat in primul caz.

Acum vine si situatia a 3-a. Va doriti un luru foarte mult. Luptati pentru el, faceti tot felul de eforturi ca sa-l obtineti si intr-un final este al vostru. Entuziasm maxim!

Concluzia: Pretuim mai mult un lucru atunci cand luptam pentru el, decat atunci cand il primim moca!

Indemul: Faceti lucruri de calitate, pentru ca cei care lupta pentru ele sa se bucure din plin atunci cand le obtin!

p.s. nu va ganditi neaparat la obiecte aici ;)

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • miriam 10 December 2008, 20:21

  te refereai la producatori? oare si ei iti citesc blogul?

  nu este suparare mai mare decat atunci cand iei un lucru si acasa constati ca nu functioneaza.

  Mai rau a fost ca am luat cuiva un cadou (destul de scump, dar mai ales sinbolul era important si ma bucurasem ca am gasit asa un cadou), ca sa aflu ca nu a functionat…si nici nu il mai puteam returna.

  Dezamagire maxima.

  Pe de alta parte nu cumparati copiilor sub forma de cadouri lucrurile care ii sunt strict necesare: sosetute sau lenjerie intima si apoi mai asteptati sa mai si sara in sus de bucurie si sa va zica cat de mult va multumesc.

  Mai avea Andrei Gheorghe candva o emisiune in care a vorbit de cadourile pe care si le-au dorit copiii (cadouri rezonabile, de altfel), dar pe care nu le-au primit si cum asta a generat frustrari oe toata viata.

  Si un ultim gand: nu dati drept cadou ceva care doar sa scapati de un obiect, sau asa…la modul general, fara sa va ganditi la persoana careia ii daruiti. E asa ciudat sa realizezi ca acel cadou ar fi putut fi dat oricui…pe cand daca dai ceva personalizat, chiar daca valoarea in sine nu e mare, iubirea pe care o poarta e…nemaipomenita.

  Ei…scuze…inca una si ma duc…adresata mai ales baietilor: nu dati bani pritenei sau sotiei sa isi cumpere ce vrea ea de ziua ei…Eu, cel putin, ma bucur de un fir de floare mult de tot pentru cel care a cumparat-o s-a gandit in clipa aia la mine…pe cand daca mi-ar da bani ar fi un fel de a scapa de mine.

  Gata!

 • t3mb3 10 December 2008, 20:46

  deci sa ma axez pe cadouri spirtuale :d

 • t3mb3 10 December 2008, 20:47

  deci sa ma axez pe cadouri spirituale :d

 • Maya 10 December 2008, 20:01

  adevarat ca pretuim pt ce muncim.totusi daca cineva itzi daruieste ceva il apreciezi cu atat mai mult cu cat apreciezi persoana:).

 • Zappy 11 December 2008, 11:47

  Eu am gasit cel mai minunat mirific grozav cadou de craciun. M-a uscat de bani, m-am luptat pentru el, si daca nu va genera fericirea scontata, imi dau coape :))
  dar macar eu traiesc cu speranta ca e cadoul perfect.

 • Guzganul 22 December 2008, 23:04

  Entuziasmul,fie el si maxim,pentru mine nu este cel mai important lucru in viatza.Pot fi fericit si fara entuziasm.Cadourile cele mai frumoase sunt acelea pe care nu ti le poti achizitiona singur.Pe mine mama sobolan m-a invatat ca cel mai frumos cadou nu trebuie sa fie si cel mai scump-greu de cumparat.D-aia m-a instruit sa spun :Thank you for not fergetting me! la orice peskesh pe care-l primesc caci asta este in sine cadoul ideal;a nu uita pe cineva.Cadoul material este doar ambalajul cadoului ideal.

 • Guzganul 22 December 2008, 23:13

  ..si totusi un BMW sau o vila prin Sinaia ar fi asa de binevenite!

Post a comment