Si povestea merge mai departe

Prietenul Adi Posteuca a venit zilele trecute cu o idee foarte misto si unica, cel putin in Romania! El a creat un nou blog, care se numeste World Blog Stories. O data pe luna, Adi incepe o poveste pe acest blog pe care o lasa deschisa, apoi cititorii vor continua povestea prin comentarii la aceasta poveste. La finalul lunii se incheie povestea actuala si incepe una noua.

Prima poveste e deja pusa pe blog. Uite cum incepe..

– Mamă, ce bine intră ţigara asta! Este exact de ce aveam nevoie, zise Terry tragând cu sete.
Renton îi luă repede ţigara din mâna şi trase si el cu aceeaşi poftă.
Aşezati pe o banca în Hyde Park cei doi poşteau o tigară. Nimic nu este mai bun decât o singura ţigară purtată dintr-o mâna în alta. Era destul de frig in aceea noapte, dar cei doi eru învaţati cu umblatul sub lumina felinarelor.
Terry si Renton sunt prieteni buni. Se stiu de apropae 8 ani. Participasera împreună la o mica spargere. Fusese un fleac, un magazin de bijuterii, din care nu s-au ales cu mai nimic. Dar lucru care i-a legat, a fost faptul ca au trebuit să doarmă împreună la un motel dintr-o suburbie, până cand poliţia s-a mai linistit.
De atunci cei doi devenisera apoape nedesparţiti. Faceau gainarii, taxe de protecţie, jefuiau mici magazine de prin suburbii, jocuri de carţi şi vanzari de bunuri furate. Nimic important, dar totuşi destul de antrenant cât să nu se plictisească şi să le aduca ceva bani în buzunare.
-Bai frate, cât de speriată era aia de la casă cand i-ai pus pistolul la tâmplă. Zise Renton scoţând un mare nor de fum. Proasta, începuse să plîngă. M-am speriat un pic recunosc. Cum frate, să plângi pentru 300 de lire. Ştii cum sunt femeile, dacă încep să plîngă nu mai gândesc normal. Îmi era teamă să nu facă vreo prostie şi să mă pună să trag un foc în aer.
-Renton , recunoaşte ca a fost o prostie să spargem în seara asta magazinul ăla de închirieri DVD-uri. Nu, că nu aveam chef de puţină adrenalină dar, cacat, am intrat pe teritoriul lui Big Joe. Şi ştii foarte bine că asta, nu ne are la inimă de când l-am tras în piept cu marfa aia de la Red.
– Ei şi cu tine acum, doar nu crezi că grasanul de Joe o să îşi mişte şuncile şi oamenii pentru că doi ameţiţi au spart, la el pe teritoriu, un căcat de magazin de DVD-uri. Ce crezi tu că îi pasă de nişte DVD-uri sau de curva aia de le vindea… sau, mai mult, pentru 300 de lire?!

Ţigara se terminase. Chiştocul încă mai fumega pe asfaltul umed. Era o umezeală în aer şi răcoare de îţi intra în oase. În rest era linişte şi lumină portocalie de la felinare. Mobilul lui Renton începu să vibreze şi apoi să sune. Era Ash, un amic al lui Renton care le mai dadea din când în când baieţilor cate un pont, cîte un job.

– Salve Ash, ce mai faci omule!… Poftim?… La Dracu’!… Hai că am belit-o. Dar, omule.. părea doar un simplu magazin de DVD-uri… Nu…! Dar, Big Joe poate înţelege că a fost doar o greseală…Da, înteleg, e belită rău. Şi acum… ce e de facut…

Renton se ridică de pe bancă, îl trase pe Terry de geacă şi începu să alerge ca nebunul spre ieşirea din parc. Telefonul mobil îi căzu şi şe sparse în multe bucăcaţi.

-Renton, Renton, strigă Terry printre gâfâituri… Ce pana mea se întâmplă…?

DE AICI CONTINUAŢI VOI…

.. si povestea deja continua apoi in comentarii.

Ideea mi se pare foarte misto, eu inca ma gandesc la o continuare, dar intre timp puteti voi sa o continuati! Hai sa facem o poveste frumoasa!

Nu vreau comentarii la acest articol, ci vreau sa intrati acolo pe blog si sa continuati povestea! Multumesc, in numele lui Adi :)

World Blog Stories

OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

4 Comments

  1. hi hi .. imi place .. continua ideea inceputa in 2006, atunci am participat si eu http://blog.360.yahoo.com/blog-zyBblcAwf7Qcljkj3c6IWJuH?p=29

  2. interesantă idee

  3. alina_tiri says:

    Haide cu comentariul oli,asteptam si versiunea ta asupra povestii!! ;)

  4. Andrei says:

    dc am impresia ca e din Trainspotting?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *