Top

Sanse egale ?

A venit timpul sa schimbam poll-ul, asa ca va intreb foarte pe scurt daca ..

[poll=25]

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Miriam 14 May 2008, 02:33

  de unde atata sanse egale? Care e diferenta dintre unul nascut in State in familia lui Bill Gates si unul nascut in Sri Lanka sau unde o fi, intr-o saracie lucie?

  Doar ca, unii chiar si bogati din nastere o pot da in bara (si astia sunt destui), iar unii saraci pot sa urce pe scara sociala (si astia sunt extrem de putini).

 • Tequi 14 May 2008, 02:35

  Absolut nu :) Dar de-a lungul vietii, avem posibilitatea de a ne crea sansele. Trebuie doar sa te duca ce ai pe umeri..si bineinteles, sa iti dai seama de ceea ce iti doresti cu adevarat.

 • banditul 14 May 2008, 02:37

  Da, ne-am nascut cu sanse egale. Depinde de fiecare cum le valorifica.

  bandituls last blog post..Stirile eOk au prezentatoare

 • RainyDay 14 May 2008, 03:22

  Egalitate de sanse obiective, inegalitate absoluta de sanse subiective, cum zicea un nene filosof. ;)
  Adica, egalitate in fata legii [teoretic] si inegalitati de genul…unii se nasc intr-o familie mai bogata decat altii, sau sunt mai dotati din punct de vedere intelectual, etc.

 • Schumi 14 May 2008, 03:50

  Deep one. Nu, evident ca nu. Egalitatea poate fi doar in fata legii, si aia numai in statele de drept si statul le ofera (tot in tarile dezvoltate) oamenilor sanse egale de reusita. Dar fiecare porneste cu un set de sanse diferite (capital intelectual, capital material, capital relational) si de el depinde cum si le valorifica.

 • A.I. 14 May 2008, 10:27

  eu sunt de parere ca sansele ti le faci. nu conteaza ca esti bogat/sarac…se spune ca d-zeu iti da, dar nu-ti baga in traista…asa ca fiecare ar trebui sa traga tare ca sa reuseasca. si oricum, nu totul se reduce la bani si o viata cat mai bogata.

 • d3vilgirl 14 May 2008, 11:44

  clar nu… ca tot va batetzi voi in piept (a se citi barbatzii) ca noi (a se citi femeile) nu o sa fim niciodata egale cu voi. shi nu doar in situatzia asta nu avem totzi shanse egale. daca era vorba de drepturi puteam sa zic da… dar e vorbe de shanse, pe care nu oricine le primeshte de la viatza…

  d3vilgirls last blog post..In prag de sesiune

 • Sergiu 14 May 2008, 13:53

  d3vilgirl, fiecare sex are avantajele lui si trebuie sa stii sa te folosesti de ele.

 • marian 14 May 2008, 14:35

  sansele sunt egale insa depinde mult si familia in care te-ai nascut…situatia financiara etc … cunosc pe cineva care e cel mai prosper om de afaceri din zona noastra si a crescut intr-o familie foarte saraca si acum are vreo 2 fabrici si o firma de constructii … deci cred ca sanse avem toti egale insa conteaza cum ne descurcam in viata :P

  marians last blog post..uite o batrana cu simtul umorului

 • RedBloodedFaerie 14 May 2008, 16:04

  Suntem pesimisti rai… :)

 • Anonima 14 May 2008, 23:16

  nu ne-am nascut cu sanse egale..sa fim seriosi.unul e bogat unul e sarac.pornesc pe picior egal?unul e sanatos,altul se naste cu sindromul down,de exemplu,pot ajunge la fel de departe in viata?Fie ca vrem sa recunoastem sau nu,asta este,nu avem sanse egale,dar avem fiecare dreptul sa incercam sa ajungem cat mai departe,la fel sau mai departe decat cei care s-au nascut cu mai multe sanse decat noi!

Post a comment