Top

Corectitudine, dar pe banii cui ?

Nu stiu cum s-a ivit, dar astazi am discutat cu 3 persoane despre repartitoarele de caldura de la calorifere (sau contoare, cum le-o zice), iar acele persoane imi spuneau ca au platit destul de mult caldura in luniile astea de iarna ..

Eu am platit, la garsoniera, maxim 170 de lei intretinerea si nu am repartitoare/contoare, dar probabil ca am platit doar atat pentru ca se impartea caldura cu toate celelalte apartamente de pe scara. Persoanele care au repartitoare imi spuneau ca le venea intretinerea mult peste 200 de lei :(

Stau eu acum si ma gandesc la cei care spuneau ca iesi mai bine daca-ti pui repartitoare, dar .. nu vad pan` la urma pentru cine e mai bine ?

Eu sa zicem ca-s corect si-mi pun repartitoare, platesc exact cat consum, iar ceilalti din bloc platesc si ei ce au de platit si nu se mai imparte, dar daca e sa platesc mai putin nepunandu-mi repartitoare … de ce sa le mai pun ? :))

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • marian 28 February 2008, 23:40

  e bine ca stu la casa :)
  am incalzire centrala pe lemne.
  sunt multumit de randamentul pe care il da si lemnul nu e asa de scump ;)

  marian’s last blog post..Moment de RASCRUCE in viatza mea :P

 • Schumi 29 February 2008, 03:17

  Depinde ce repartitoare ai si cum le folosesti.
  Daca le tii tot timpul la maxim desi nu e chiar nevoie, daca nu le reglezi in functie de faptul ca esti acasa sau nu, daca o camera este mai folosita decat alta sau nu, etc, consumi mai mult, deci platesti mai mult. In schimb daca le folosesti judicios, ai sanse sa scazi factura considerabil. De ex, la mine, in ianuarie, la apt cu 3 camere, cu repartitoare, a venit o factura la incalzire de 1.8 mil, iar in decembrie a fost 2.1 mil si, tot timpul asta, cat timp afara ningea, am stat in tricou in casa. Deci se poate. :))
  Asta bineinteles daca nu ai parte de niste repartitoare puse de niste tepari care sunt facute special sa te incarce la consum. :))

 • Guitz 29 February 2008, 09:27

  Eu si in apartament si in casa (ca am si deaia) am centrala termica pe gaz

  Guitz’s last blog post..Poza Haioasa Nr. 1

 • nashu_mare 29 February 2008, 19:03

  Platesti mai putin mai ales daca ai termopane.

  nashu_mare’s last blog post..Despre o dependenta

 • Coral 29 February 2008, 19:45

  uite iti dau un exemplu nasa mea din Timisoara are repartitoare…3 camere si in baie si bucatarie au inchis caldura stii cat le-a venit caldura? 6 milioane…si eu tot timpu cand mergeam in vizita si muream de frig
  Noi nu avem repartitoare avem 4 camere iarna mori de cald stai in tricou si ne-a venit aprox 2 mil 800 (e vorba de cheltuilelile pe luna ianuarie). Si tot timpu cand merg la cineva acasa care are repartitoare mor de frig si ii mai vad si f imbracati.

Post a comment