Top

Romanii nu economisesc

BaniCiteam mai devreme un articol in Cotidianul despre faptul ca “Doar unul din 20 de romani economiseste in mod constant“.

Adica doar 5% din romani economisesc o parte mai mica sau mai mare din venitul lor lunar, in timp ce 54% nici nu se gandesc sa faca acest lucru. E oarecum un lucru trist lucrul asta, mai ales cand vezi diferentza dintre oameni.. Unii au masini de lux, iar altii daca nu ajung pana in situatia in care sa cerseasca atunci mor de frig sau n-au bani sa-si plateasca intretinerea sau sa-si cumpere de mancare..

Revenind totusi la oamenii cu un salariu mediu (nu mediu pe economie, ci mediu) cred ca pot totusi sa puna macar o suma mica deoparte, pentru un concediu, o haina, o chestie de incaltat sau o destindere.

Totusi, zecile de mii de romani care impanzesc vara litorulul si iarna partiile de ski din Romania sau strainatate ma fac sa cred ca totusi romanii nu o duc chiar asa de rau.

Voi cum o duceti ? Faceti economii? (cred ca asta e un subiect bun de poll pentru saptamana viitoare)

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Miriam 9 January 2008, 00:15

  eh…de pus la ciorap doar cand e caz de forta majora…adica vreau concediu…strang de concediu…am vrut 3000 de euro pentru avans masina…am strans din dinti si de portofel si am facut banu…asa sa zic ca pun la ciorap fara scop…nu prea…la ora asta am credite, dar am invatat sa traiesc si asa…totul e ca pot sa le acopar si nu mi-e frica ca o sa-mi ia masina din poarta (adica din parcare).

 • miki 9 January 2008, 21:38

  sa iti iesplic. mentalitatea consumatorista e de vina. hipermarketurile si mallurile. romanii toaca toti banii azi, ca maine vad ei ce fac. si se descurca. bnr-ul chiar elaboreaza strategii de a-i convinge pe romani sa nu isi mai toace toti banii dintr-o data. de a nu lua credite pentru orice, vorba reclamei. dar analistii bancii centrale au ajuns la concluzia ca in acest moment, nu au ce face. dorinta romanului de a-si demonstra ca are, ca poate, ca produce e prea mare.
  traume lasate de comunism…

 • miki 9 January 2008, 22:02

  las’ ca trece. si inca in our life time! cheer up!

 • danmesser 10 January 2008, 01:13

  Yep, fac economii la fiecare 1 ale lunii, să-mi ajungă pînă pe 30-31 :)

Post a comment