Top

500 de lei, salariul minim pe economie

Din ziarul click: Salariul minim unic pe economie va fi în primul semestru al anului viitor de 500 de lei. Ministrul muncii, Paul Păcuraru, a anunţat că s-a ajuns la un consens cu reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor. Dacă parametrii economici o vor permite, din iunie sa-lariul minim pe economie va fi de 540 de lei.

Hahaha ! Bun asa :) Ce dreq faci cu un salariu minim in ziua de azi?? 500 de lei ?? WTF !! Eu dau doar pe chirie 2 salarii minime, inca un salariu minim intretinerea si alte cheltuieli si … :))

Deci .. ce dreq faci cu un salariu minim de 500 de lei in 2008, in Romania ???? CE FAACI CU EL ???

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Dee 11 December 2007, 18:02

  Un kkt cu ochi. Din pacate nu toti sunt norocosi ca tine. Asta e bataie de joc cu salariul curului. Nu e normal asa ceva, intr-o tara care se pretinde a fi europeana. Hai siktir celor care au stabilit asa ceva, hai siktir conducerii!!

 • OLiX 11 December 2007, 18:06

  ehh, lasa, eu am noroc ca locuiesc cu prietena si impart cu ea toate cheltuielile .. altfel ..

 • M. 11 December 2007, 18:14

  pai oli… in afara faptului ca e un progres totusi, economia noastra nici nu prea poate suporta momentan un salariu mai mare de atat. dar viitorul suna bine! :)
  in plus, cred ca ar trebui sa iei in calcul faptul ca e salariul MINIM pe economie. deci banii pe care ii iau baietii aia fara calificare. nu vreau sa fiu ratacioasa, dar daca vroiau mai mult, cred ca puteau.

  tu cam cu cat ai plati un angajat care presteaza munca necalificata? cu salariul mediu?

  si e drept, sunt putini bani. dar asta privind prin ochii unui om cu standarde si nevoi care depasesc salariul mediu pe economie. iar problema nu se pune asa.

 • OLiX 11 December 2007, 18:19

  hmmm, cam ai dreptate M. Daca vroiau sa faca ceva in viatza faceau ..

  totusi, salariile in Romania mi se par muuult prea mici fata de occident. Eu sunt multumit de salariul meu, dar in general stiu ca sunt o gramada de oameni cu facultate terminata si au un salariu foarte mic.

  Preturile, chiriile, cheltuielile sunt mari in Romania. Nici cu un salariu de 15 milioane nu pre ai ce face, daca stai in chirie si daca stai singur :(

 • M. 11 December 2007, 18:33

  da… pe mine ma intristeaza maxim atat de desele cazuri de profesori care mor de foame. asta da, este o nedreptate.

  oricum, e greu sa faci o comparatie de genul: la noi salariile sunt mai mici decat in alte parti, pentru ca trebuie sa iei in calcul si nivelul de trai din acele alte parti. poate ca acolo totul este mai scump.

  chiriile sunt, intr-adevar, nepermis de mari. dar atata timp cat exista cerere… na! oferta se conformeaza. nici eu nu as inchiria sub pretul pietei doar ca sa fiu un bun samaritean :)

 • Miriam 11 December 2007, 18:36

  ehe, cu calificarea…nu mai e doar ca nu au vrut. Poate nu au avut conditii. V-ati gandit la asta? Cat trebuie sa aiba un parinte sa isi sustina copiii in scoala?
  Oricum…500 lei brut inseamna vreo 400 net. Aiurea progres! Hai sa fim seriosi! Avem preturi europene si salarii romanesti.

 • M. 11 December 2007, 18:49

  miriam, m-am gandit ca poate nu au avut conditiile. insa am introdus aceasta idee in categoria “exceptii”. pentru din eu am cel mai puternic argument in sensul asta: parintii mei. genul de copii crescuti in case de chirpici cu o lingura de mamaliga pe zi, dar au mers pe furis la scoala, si-au luat lumea in cap si au reusit.
  deci se poate.

  si orice pas inainte se numeste progres. salariile au crescut cu 40% fata de acum 2 ani. nu spun ca e bine. nu inca. insa clar nu e rau.
  pe acelasi principiu, nu suntem o tara ieftina. dar nici scumpa.

  si chiar daca am fi? la ce bun sa ne plangem de asta?! emigrarea e chiar mai la indemana decat pare!

 • Coral 11 December 2007, 19:29

  “poate ca acolo totul este mai scump” …cei din vestul tarii tot timpul merg la cumparaturi in Ungaria pentru ca toate produsele sunt mai ieftine si mai bune (vorbind calitativ). La noi la Mango o fusta e 3 mil in Germania la Mango o gasesti la 10 euro. Si exemplele pot continua. Pt salariile pe care le avem sunt o tara scumpa.

 • OLiX 11 December 2007, 19:36

  Romania e o tara scumpa si pentru ca romanu` e hotz, smecher si profitor, adica e roman !

 • M. 11 December 2007, 19:56

  coral, preturile de la mango nu au nicio legatura cu economia romaneasca! nu guvernul le impune cu cat sa vanda fusta aia! compania speculeaza piata. si daca le merge bine cu preturile sus, de ce sa nu o tina asa?! e vorba de cerere si oferta!

  daca la noi fusta aia e 3 milioane, nu cred ca o gasesti la alt mango din lumea asta cu 90% mai ieftina. Diferenta e de cel mult… sa zic, desi exagerez, 30 de euro.

 • Nashu_mare 12 December 2007, 01:27

  Mai e vorba si de cantitatea de produse tranzactionata, de pretul chiriei la noi si la ei, de mai multe. Trust me, i sell things.

 • samurai 12 December 2007, 11:04

  un rahaaaat faci. asta faci el. rahaaaaaat cu apa rece!!

 • pff 12 December 2007, 15:12

  chestia cu romania asta ma cam deprima…si eu ma numar printre cei care vor in alta tara…in germania de ex oamenii traiesc la alte standarde…ceea ce pt omul mediocru ar fi un lux pt ei e cam necesarul

 • OLiX 12 December 2007, 15:14

  ooo da ! I love Germany ! Acolo orice pensionar are masina, mijloacele de transport in comun circula bine si nu sunt aglomerate, totul e calculat si frumos.

  Am mai zis-o, vreau sa ma mut in Germania, dar la pensie, nu acum :)

Post a comment