Top

Micul hacker roman #2

Astazi, doamnelor si domnilor, vom afla impreuna ce mai face micul hacker roman. Bine v-am gasit la episodul 2 din aceasta, probabil, lunga serie legata de cretinatatile pe care le fac unii romani pe internet.

Aseara, in timpul emisiunii de la radio, am dat id-ul nostu de hi5 pe post, ca sa ne vada lumea. Pana aici totul bine. Am inceput sa primim mesaje cu oameni care ne cer commenturi la poze (mass-uri), friend request-uri, samd. Ok.

La un moment dat vine mesajul de mai jos.
Domnul alex din imagine vrea sa ne trimita catre ID-ul de hi5 al Elodiei. La inceput am fi tentati sa dam click pe link ca ne gandim ca cine stie ce chestie haioasa o sa gasim.

Ma uit mai bine la linkul respectiv si .. ce vad?? Ca nu e un link de hi5, ci un link cam ciudat ws43.com/hi5 .. bla bla .. Hmm, nu miroase a bine chestia asta !

Stiti ce facea baiatul asta defapt?? Phishing ! Adica atunci cand am dat click pe acel link am ajuns la o asa-zisa fereastra de logare in hi5, care era defapt una fake ! Baiatul vroia, si probabil a si reusit, sa fure ID-urile si parolele oamenilor care intrau pe acel link.

Ca sa nu patiti astfel de chestii, va recomand cu caldura sa cititi acesti articol de aici si sa aveti grija cum si pe unde nagigatzi pe internet !

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

Post a comment