Top

Franta scapa de piraterie

De pe Chip.ro am gasit urmatoarea stire care n-ar fi rau sa se apice si in Romania !

start of copy/paste

Internauţii francezi care descarcă frecvent muzică sau filme în mod ilegal, riscă să îşi piardă accesul la internet, în baza unui nou sistem anti-piraterie, făcut public vineri.

Pactul încheiat între furnizorii de servicii de internet, guvern şi deţinătorii de drepturi de autor pentru muzică şi filme este o binefacere pentru industria muzicală, care solicită de multă vreme asemenea măsuri pentru a stopa descărcarea ilicită de materiale, care afectează vânzările.

În baza acordului, întocmit de o comisie condusă de directorul executiv al FNAC, una dintre cele mai mari companii care se ocupă de vânzarea de filme şi muzică, furnizorii de servicii vor publica avertismente pentru clienţii care descarcă ilegal fişiere. Dacă utilizatorii ignoră aceste mesaje, conturile lor pot fi suspendate sau chiar închise.

end of copy/paste

Imaginati-va cum ar fi Romania fara pirateria online ! Lumea ar merge mai des la cinema, ar creste vanzarile la muzica, s-ar asculta mai des radiourile, ar creste si vanzarile la softurile legale, samd ! Eu zic c-ar fi bine :)

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Coral 29 November 2007, 15:46

  Da si eu as fi de acord, dar nu cand un cd de muzica e 500 de mii sau mai mult. Cand esti student/elev si cu 500 de mii iti cumperi o carte sa inveti, deja muzica devine un lux.

 • OLiX 29 November 2007, 15:49

  cand esti student sau elev chiar n-ai de unde sa dai atatia bani pe un CD sau DVD. ele pot sa fie si mai ieftine, depinde de artist, de casa de discuri, etc.

 • Alex 29 November 2007, 16:37

  nah … e mai bine asa cu pirateria … conditii in cinema sunt ? de ce sa dai 500 de mii pe un cd daca iti place doar o melodie ?

 • Coral 29 November 2007, 17:49

  Eu am avut cazuri cand imi placea doar o melodie si am ajuns sa ascult tot albumul si am mai gasit piese misto.Si intr-o vreme imi si luam cd-uri casete da aveau un pret acceptabil pe vremea aia.

 • Schumi 30 November 2007, 00:14

  Eu nu le plang de mila muzicantilor si actorasilor straini, care n-o duc tocmai rau si mai si cer niste preturi mult prea mari pentru niste albume care de cele mai multe ori numai o melodie sau doua sunt mai de Doamne-ajuta, iar filmele daca nu-s la promotie (ceea ce e cazul unor filme de acum 2 mii de ani) costa mult prea mult. Nu incurajez decat pe unii putini, romani si care mai au si norocul sa-mi placa. Sa scada preturile si cred ca va scade si pirateria (mai putin la noi, unde a trisa/insela e o virtute nationala).

 • OLiX 30 November 2007, 00:20

  @alex existe siteuri gen http://www.musicmall.ro de unde poti cumpara legal muzica, adica poti downloada platind

  @shumi la muzica astea-s preturile si la ei, dar ei au alte salarii..

  si … filmele bune se vad la cinema :) unde sunt si conditii

Post a comment