Top

Just work ..

Si pan` la urma de ce muncim? Cat muncim? Cat castigam?

Muncim 8, poate chiar 10 ore pe zi, poate chiar mai multe daca e nevoie. La sfarsitul lunii primim salariul, care pentru unii e ok, pentru altii e cam mic. Nimeni nu va spune niciodata ca are un salariu prea mare.

Ce facem cu salariul ? Il cheltuim in timpul lunii pe mancare, chirie, intretinere si alte ulititare. Daca dupa asta ne mai ramane ceva, poate ca mergem sa ne mai cumparam si niste haine si ceva de incaltat sau reusim sa iesim chiar de cateva ori pe luna in oras, la o petrecere, la un film. Daca si dupa asta ne mai raman niste bani, ii punem deoparte, probabil pentru un concediu sau, cine stie, poate sa avem un avans pentru o masina, un laptop, o plasma, o fitza.

Concediul?? Week-end-ul? Cat sunt astea?? Concediul e 15 sau 20 de zile(lucratoare)/an daca nu ma insel. Week-end-urie sunt si ele cate 2 zile/saptamana..

Deci pan` la urma, muncesti un an intreg ca sa mergi o saptamana-doua intr-un concediu, undeva unde sa te simti bine si sa zici ca uiti o perioada de toate chestiile de la job. Sa fie oare bine? Cred ca e bine. E bine atunci cand iti place si ce faci la job si reusesti, la sfarsitul zilei, sa pleci spre casa cu gandul la toate realizarile din ziua care tocmai se incheie.

Eu mai am 6 saptamani si ceva pana la concediu. Culmea e ca anul asta, in vara, am avut planuri marete sa plec intr-un concediu, intr-un loc exotic si pan` la urma tot la job am ramas.

Am fost plecat in Germania, de Pasti si tot in Germania am sa plec si de Revelion. Am fost si un week-end la mare.

Sincer, nu vreau sa-mi mai fac niciun concediu niciodata in Romania. Nu merita ! Exista multe alte tari care merita vizitate si o gramada de alti oameni care te primesc cu bratele deschise in tara lor, nu romani gata sa-ti fure si ultima guma de mestecat din portofel.

N-am vrut sa ajung nicaieri cu ce am scris mai sus. Am “asternut” in scris doar niste idei ce le aveam in cap, apoi am luat-o razna :)

Week-end placut !!

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

  • Miriam 9 November 2007, 22:45

    aici am cateva chestii de zis:
    1. muncim pe cati bani? – pai tu zici de concedii, de week enduri…un salariu mai bun iti da si demnitate, iti da puterea de a razbate pri hatisul lumii atat de dure…sunt multe de spus la”pe cati bani muncim”
    2. Concediu in Ro – nu sunt de acod cu tine. Concediul in Italia a fost o porcarie (cazare nashpa, transport la fel si, in plus, italienii te cam privesc de sus). In Ro am facut un concediu minunat (oamenii s-au straduit sa fie amabili, am gasit o cazare nemaipomenita,paisajul extraordinar)…m-am simtzit bine in tara mea!
    Dar inca mai va puteti bucura de strainatate…totusi sunt locuri frumoase in tara si lucrurile incep sa mishte shi in Ro.

Post a comment