Top

Adrian Sarbu si .. CNA-ul

Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar acum ceva timp Cronica Carcotasilor a facut misto de mr. Gay de la AcasaTV – Mircea Solcanu si si-au luat o aminda de vreo 5.000 de lei pentru discriminare..

Stiti cum a venit amenda?? Nenea Sarbu de la MediaPro a facut o mica sesizare/reclamatie la CNA si tzac-pac a venit si amenda..

Astazi citeam in EVZ ca Antena 1 a primit o amenda de 5.000 de lei pentru ca Daniel Capatos a acuzat Pro TV ca masluieste audientele TV in defavoarea Antenei 1“..

Am citit si articoul din EVZ care este chiar foarte interesant. Atentie urmeaza copy/paste :)

Antena 1 trebuie sa plateasca o amenda de 5.000 de lei pentru ca, la „Dimineata devreme”, Daniel Capatos a acuzat Pro TV ca s-a inteles cu firma care masoara audientele TV sa influenteze datele in defavoarea Antenei 1.

Tema a fost abordata si de Mircea Badea cu o seara inainte la „In gura presei”, dar prezentatorul nu a dat nume, ci a spus „o poveste de pe Marte”. Amenda CNA a venit la sesizarea Pro TV. Antena 1 nu a comentat decizia forului, ci faptul ca Pro TV a facut sesizarea.

Cu nume si fara nume

In urma cu o luna, EVZ a publicat articolul „Antena 1 acuza la Parchet masluirea audientelor TV”. Materialul puncta faptul ca Antena 1 sustinea ca este prejudiciata de TNS-AGB „din anumite interese” si ca rezultatele de audienta ale „Observatorului” erau reflectate eronat. Articolul nu facea referire la niciun alt post concurent.

Pornind de la articolul EVZ, Mircea Badea a spus, la emisiunea de pe Antena 3 din 10 octombrie, ca ar semna „cu zece maini” plangerea penala a Antenei 1 impotriva companiei care masoara audientele. Mai mult, el a spus „o poveste de pe Marte”, in care un personaj, „Parvu”, s-a imprietenit cu „directorul de la masuratorile TV de pe Marte”.

Pentru ca, la un moment dat, un server s-a stricat si datele de audienta au fost gresite, lui „Parvu” i s-ar fi promis recuperarea daunei de cateva milioane de euro. A doua zi, Daniel Capatos („Dimineata devreme”) a reluat discutia pe Antena 1, fara perdea, pomenind numele lui Adrian Sarbu.

Pro TV reclama la CNA

Postul condus de Adrian Sarbu a cerut sanctionarea Antenelor. „Este evident ca realizatorul emisiunii („In gura presei” – n.r.) se referea la domnul Adrian Sarbu – „Parvu” si la postul de televiziune Pro TV”, se arata in sesizarea Pro TV catre CNA.

Cat priveste prestatia lui Capatos, sesizarea spune ca la „Dimineata devreme” s-au lansat „acuzatii extrem de grave”. Documentul citeaza apoi din emisiunea in care se vorbea despre o intelegere a lui Adrian Sarbu cu TNS-AGB in dezavantajul Antenei 1.

CNA a sanctionat doar emisiunea „Dimineata devreme”, pentru ca Daniel Capatos nu a adus dovezi in sprijinul acuzatiilor si pentru ca s-a incalcat principiul „audiatur et altera pars”.

Antena 1 nu a comentat decizia forului. In schimb, a fost deranjata ca sesizarea a fost facuta de un post concurent. „Suntem surprinsi neplacut de felul in care a procedat Pro TV, acela de a reclama la CNA televiziunea concurenta. Antena 1 nu a reclamat niciodata la CNA postul Pro TV, chiar si atunci cand ar fi avut motive sa o faca, deoarece ni se pare o atitudine nedemna de statutul nostru, de ideea de colegialitate, de respect”, se arata intr-o pozitie a postului Intact.

gata cu copy/paste-ul

Acum, pot spune ca sunt de acord cu cei de la Antene, nu e fair sa faci o sesizare la CNA impotriva unui post concurent, dar totusi, cand angajatii postului concurent iti dau in cap.. parca-ti vine si tie sa le dai in cap, nu?

Totusi, CNA-ul nu da amenzi pe NeVe, dar poate daca Sarbu nu se sesiza, nu se sesiza nici CNA-ul, ca totusi .. emisiunea aia matinala cu Capatos e una de divertisment.

Apreciez totusi felul in care Mircea Badea spune povestile astea “de pe Marte” si scapa de oricefel de acuzatii.

Nu sunt eu un analist media, dar am vrut doar sa scot in evidenta legatura asta a lui Sarbu cu CNA-ul.

La final am si o sugestie pentru voi, daca vreti sa puneti CNA-ul pe jar, adica sa le dati de lucru, trebuie doar sa le trimiteti un mail cand nu va convine ceva de la televizor si automat, mailul trimis de voi se considera “reclamatie/sesizare”. Have maxim-fun !

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

Post a comment