Top

Zgarcit?

Am stat si m-am tot intrebat, in ultimele ore, daca sunt zgarcit sau nu .. sau .. in ce cazuri sunt zgarcit ..

Am avut o intalnire de afaceri (pe bune!) la cafeneaua de jos de la Plazza, NU la Starbucks, ci la Nesscafe, la subsol ..

Mi-am comandat un Frappe care a costat 7.5 lei .. am platit 10 lei, am zis multumesc si .. tipa a plecat cu tot cu bonul de pe masa si cu tot cu bani si nu s-a mai intors pana partenera mea de intalnire nu a comandat altceva ..

Totusi, unde e restul meu de 2.5 lei?? Atat se lasa mai noi spaga/ciubuc la un Frappe ?? WTF ?! Vi se pare mult sau putin?? Am fost eu zgarcit ???

Tre` sa spun ca in Germania la Starbucks am primit restul pana la ultimul cent, fara nicio problema .. Ehh ! In Bucuresti e altfel :(

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Marieta 17 October 2007, 18:15

  Ei, Olix, cam asa e in Romania… Dupa ce ca abia vin sa-ti ia comanda si atunci cu o fata acra si amara, mai si considera ca restul e pentru ei. Mi s-a intamplat si mie, nu in Bucuresti, aici in Timisoara si pur si simplu ramai stupefiat si nu stii ce sa zici. Parca ti-i tie rusine sa zici ceva, desi sunt banii tai. Eu am lucrat vara asta in State ca si chelnerita la un restaurant intr-un cazino foarte cunoscut si vreau sa-ti spun ca eram obligati sa dam restul pana la ultimul cent, niciodata sa nu consideram ca restul ar fi al nostru. Clientul trebuie sa decida cat sa-ti lase si nu tu, ca si chelner.

 • Oliver Simionescu 17 October 2007, 18:20

  ai dreptate .. noi in Timisoara inca nu am pati chestia asta, de obicei eram eu cel care lasam 1-2 lei acolo, dar la faza asta chiar mi s-a parut ca tipa e nesimtita ..

  totusi, poate “multumesc”-ul meu, i-a dat de inteles ca poate pastra restul..

 • Cristian Teichner 17 October 2007, 18:49

  in viata ta sa nu spui multumesc cand platesti si mai vrei rest, e lege!

 • Cristian Teichner 17 October 2007, 18:51

  Am patit o faza similara la o nota de plata de vreo 60 ron platind cu o bancnota de 100 ron … esti constient ca imi recuperam restul si daca ospatara fugea din tara?!! :))

 • Coral 17 October 2007, 20:54

  Nu trebuia sa zici multumesc :D… cand dai banii si zici multumesc e gata pleaca :D. Intai dai banii astepti si dupa zici multumesc :D

 • Alex 17 October 2007, 21:40

  Din moment ce iai dat banii shi i-ai zis MULTUMESC nu te mai astepta sa se intoarca cu restu, se gandete ca i-ai lasat shi ma repet din moment ce ai zis MULTUMESC.

 • Oliver Simionescu 17 October 2007, 21:42

  am notat :) thanks de commenturi !

 • Alex 17 October 2007, 21:45

  Shi eu am patit de n ori dar .. this is life. Data viitoare zici mersi dupa ce iti da restu. Till then SHHH !!! :) ( Tm POWER ! ) =)

 • silvia 18 October 2007, 07:52

  dap…:multumesc” a insemnat clar ca lasi restul.
  Asta e cutuma. Trebuia sa o lasi sa aduca restul si de acolo sa ii dai ceva.
  Ciubucul e 10% din valoarea consumatziei.

 • phanatik 18 October 2007, 11:37

  da asa e…daca zici multumesc se intorc si pleaca..asa e si pe aici prin tm :P… daca tu ar trebui sa ii dai 1 leu ar sta langa tine pana te cauti in toate buzunarele…heh…

 • Constantin 18 October 2007, 12:04

  Apropo de ce spunea Marieta intradeva si eu am fost in state si am lucrat la un magazin ideea e ca am dat rest si un cent pentru ca asa se face… la noi mai dureaza pana se aplica toate regulile privind respectul fata de client.
  Si ca idee sa va povestesc ceva eram in Boston si m`am dus ca tot omu la un minirestaorant sa mananc ceva, toate bune si frumoase am mancat, la sfarsit cand am achitat nota care era de 8$ si ceva am dat 20$ si un pumn de marunti in ideea ca sai las tip si eu sa raman cu 10$ ca si asa plecam si nu mai aveam ce face cu ei si i`am zis sa`i pastreze, dupa vreo 10 min de asteptat tipa a venit inapoi cu bani batuti intelegand ca vreau sa`i schimb dandu`mi restul pana la ultmul cent… la noi pe langa faptul ca iti iau si restu daca te mai duci sa platesti cu monezi se uita ca la nu stiu ce la tine de parca nu`s tot bani

 • Monica 18 October 2007, 22:30

  Cred ca ma mut si eu in Bucuresti si ma fac chelnerita.

Post a comment