Top

Tziganii la semafor

..si pentru ca era pauza de masa, mi-am cumparat 2 felii de pizza de la patiserie, le-am pus fatza-n fatza, am cumparat si un nestea la 0.5 si m-am asezat pe o bancutza (vis-a-vis de Politehnica) sa mananc si sa observ masinile care stau la semafor..

Printre masini, ca de obicei, spalatorii de parbrize si un nenea care vindea niste “carpe” din nu-stiu-ce material cu care cica dai pe bord sau .. undeva in masina dau cu carpa respectiva. Omul se invartea de zor printre masini, doar doar cineva si-ar dori sa-i cumpere o carpa.. Dintr-o data o masina il claxoneaza, omul se duce in fuga catre acea masina si le expune celer 3 ocupani “produsele”: carpa neagra, carpa albastra, rosie, bla bla .. “Oamenii” le studiaza cateva zeci de secunde, si intre ocupantii masinii si vanzator are loc un dialog linistit cu raspunsuri si intrebari..

Eu presimteam ca are sa se intample ceva, mai ales ca, am uitat sa va spun, cei 3 ocupanti ai masinii erau 2 tzigani pe la vreo 30 de ani si in spate un tinerel de vreo 16-18.. tot tzigan.

Dupa aproximativ un minut si ceva de intrebari si raspunsuri ambii tzigani din fatza incep sa urle pe un ton d`ala “da-te drecu`, asa scumpe?? mash ma cu ele de aici !” si ii arunca omului carpele inapoi .. Vanzatorul se indeparteaza de ei si mi se pare ca l-am auzit strigand spre ei “va dau jumate de carpa la 15.000”, dar nu sunt sigur ca exact astea au fost cuvintele lui..

Da, asta presimteam ca se va intampla, ca tziganii vor face ei ceva sa iasa in evidenta, sa arate cat de tzigani sunt !

Si totusi, ma miram ca nu ascultau manele la maxim, dar mirarea mi-a fost scurta cand, m-am ridicat de pe bancutza si am pornit spre masini, ca sa traversez, si am trecut pe langa 2 masini din care urlau manelele si dedicatiile “din partea meaaaa..” :))

DA ! De fiecare data cand trec pe langa un semafor nu exista sa nu aud o masina din care sa nu urle manelele si culmea, nu toti sunt tzagani, dar se pare ca vor sa devina tzigani cu totzii ..

V-am zis de pustanii/tinerii cretini din vehiculele de transport in comun, care stau cu telefonul in mana, iar pe speaker urla manelele si in jurul lor mai sunt 2-3 tineri care bat si ei din palme sau ritmul pe ceva din imprejurimi ..

Tind sa cred ca asta se intampla doar in Bucuresti si, din nou, ii voi da dreptate lui Misu Gainusa care, a spus, mai subtil asa ca o mare parte a bucurestenilor sunt cam .. low. Eu as as zice ca sunt low, ci ca sunt cam pe .. NeVe :)))

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

  • Zmeu' 27 September 2007, 14:53

    Nu se intampla doar in Bucuresti. :))

  • Olv 2 March 2008, 02:26

    Eu as zice sa-ti masori cuvintele si sa-ti mai vizitezi tara. Interesant blogul, lasa comentariile puerile, nu-si au rostul. Si da, sunt bucuresteanca dar mai ales romanca.

Post a comment