Top

Becali TV – rejected by CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a respins joi solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti, motivul principal al respingerii fiind titulatura postului – Becali TV.

Potrivit CNA, reglementările audiovizualului prevăd faptul că un post de televiziune nu poate purta denumirea unei personalităţi politice şi nici nu poate promova această personalitate.

Deşi CNA a cerut în repetate rânduri schimbarea denumirii postului pentru care s-a cerut licenţă audiovizuală, reprezentanţii Steaua Bucureşti nu au revenit asupra acestei denumiri. Mai mult decât atât, Gigi Becali, patronul Stelei, a afirmat, într-o întâlnire anterioară cu membrii CNA, că “Becali” este un brand pentru care nu mai este nevoie de promovare şi că numele acesta va promova televiziunea şi nu invers.

“Problema era aceea că, fiind persoană publică şi vrând să facă în continare politică, denumirea Becali TV este pe una pe care, prin reglementarile noastre, nu o putem accepta. Noi am sugerat să găsească o altă formulă de a denumi postul pentru că, deşi unele persoane consideră că este importantă această denumire, reglementările noastre nu permit acest lucru”, a afirmat Grigore Zanc, membru CNA, susţinut de colegii săi.

Membrii CNA au fost de părere că nu există nicăieri în Europa o televiziune care să poarte numele unei personalităţi politice, iar Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a precizat că “nu există nici măcar Berlusconi TV”. “Cultul personalităţii nu există numai la noi, o asemenea reclamă pentru o persoană nu se poate”, a conchis şi Constantin Duţu.

copy/paste de pe ProTV.ro

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

Post a comment