Top

Cum poti sa mori !

Am primit pe mail o chestie interesanta mai devreme si vreau sa v-o impartasesc pentru ca e chiar o chestie .. riscanta !

[start of copy/paste]

In urma cu ceva timp a murit o femeie in conditii absurde.

Intr-o duminica, a plecat cu niste prieteni sa faca o excursie in barca si si a pus la rece niste cutii de suc.

Urmatoarea zi, luni, a fost primita la Spitalul Universitar ca miercuri sa iasa moarta. Autopsia a scos la iveala o leptospiroza (cu simptome de febra ridicata, fata palida si hemoragii) provocata de o bautura la cutie care a fost consumata fara pahar in barca.

Examinarea cutiilor a confirmat ca acestea au fost infectate cu urina de soarece, in consecinta cu leptospire.

Probabil ca persoana in cauza nu a spalat partea superioara a cutiei inaintea de a bea, si a fost contaminata cu urina de soarece, care contine substante toxice si mortale, printre care leptospirele care provoaca leptospiroza.

Bauturile si alte alimente la cutie sunt inmagazinate in depozite infestate de rozatoare, si transportate pana la punctul de vanzare fara a fi curatate in prealabil .

De fiecare data cand cumparati o cutie, trebuie sa spalati foarte bine partea superioara cu apa si detergent, apoi clatiti bine inainte sa o puneti in frigider.

Dupa un studiu realizat de catre INMETRO (Spania), capacele cutiilor de bauturi sau de conserve sunt mai contaminate decat capacele WC-urilor publice.
Studiul arata ca, cantitatea germenilor si a bacteriilor de pe capacele cutiilor este atat de importanta, incat este foarte important sa fie spalate cu apa si detergent, si sa fie clatite foarte bine

[end of copy/paste]

Concluzia e una ! Spalati dozele de suc/bere/ceai inainte sa beti din ele, sau turnati din doza in pahar sau .. evitati dozele !

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • Raul 12 September 2007, 13:42

  adevaru e ca sucul la doza e mult mai bun ;)) si se raceste mai repede in frigider decat cel la sticla obisnuita de plastic, dar este adevarat ca trebuie spalata bine suprafata inainte de a bea din doza.
  multam Oli pentru acest post.

 • Oliver Simionescu 12 September 2007, 13:55

  ai dreptate, dar problema e ca rar ai ocazia sa speli doza sau, la fel de rar, iti aduci aminte o speli ..

  Te duci la picnic, cumperi un bax de doze de bere, ajungi acolo, le deschizi si le bei, fara sa-ti mai aduci aminte sa le speli sau chiar fara a avea o sursa de apa cu care sa speli dozele ..

 • Sorin 16 September 2007, 12:04

  Ok. Speli bine si dezinfectezi doza ca sa mori de benzoat de sodiu… (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate )

 • Oliver Simionescu 16 September 2007, 12:05

  looooooooooool :)))

Post a comment