Top

Politia virtuala

Daca navighezi pe net si dintr-o data iti apare unul dintre cei doi politai virtuali pe ecran, e clar, ca te afli pe un site chinezesc :)

Povestea e ca domnii politisti de la sectia principala din Beijing s-au gandit ei asa sa faca politistii virtuali, adica aceste personaje dragutze care le vedeti in stanga, personaje care sa misune pe ecranele chinezilor care navigheaza in voie pe internet ..

Acesti politai virtuali sunt defapt niste animatii care apar odata la 30 de minute pe 13 dintre cele mai mari portaluri din China si in curand vor aparea pe toate siteurile inregistrate pe serverele din Beijing.

Ce fac politistii astia virtuali mai exact ? Pai, precum ziceam din 30 in 30 de minute, apar cei 2 politai ori in masinuta, ori pe motoreta, ori pe jos si te avertizeaza sa stai deoparte sau .. la distanta sau, parca pe engleza suna mai bine “stay away”, de tot ce este ilegal pe internet. Pe langa faptul ca iti dau mesajele astea, cele 2 personaje iti aduc aminte ca autoritatile monitorizeaza indeaproape activitatea pe internet si ca s-ar putea sa o pui rau de tot daca faci chestii ilegale !

Mi se pare o initiativa foarte dragutza, cu personajele astea si intr-un fel parca e bine asa, parca iti mai scoate odc-ul ala din cap ..

La noi o asemenea campanie, din pacate, nu cred ca ar avea efect .. Am pus pe trilulilu cele 3 clipuri de la CNA cu televizorul care educa copiii si cineva comenta ca aceste clipuri sunt ca si avertismentu` cu alcoolul care dauneaza, avertisment care atunci cand il vezi zici “whatever!” :(

Oricum, ar fi haios sa-l vedem pe Garcea, din cand in cand pe monitor avertizandu-ne ca e ilegal sa faci unele chestii :P

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

  • Marius Cioane 11 September 2007, 03:15

    eu sper sa nu avem parte prea curand de o astfel de campanie in Romania, nu de alta dar sunt prea atasat de torrents :)

  • Oliver Simionescu 11 September 2007, 08:36

    ilegalistule :))))))

    p.s. incepe Prison Break luni, deci martzi noaptea sunt si eu pe torent :))

Post a comment