Top

Peste 70% din romani n-au plecat in vacantza vara asta

De pe hotnews.ro si de la stirile KissFM (Alina Vancia) am aflat ca peste 70% din romani n-au plecat vara asta in vacanta. Printre ei ma numar si eu, dar nu ma plang, pentru ca e bine si la job :P

Aveam ani in care mergeam in cate 2 concedii, dar anul asta parca n-a mai fost entuziasmul ala, nu am mai strans bani din timp .. parca am alte prioritati.. nush.

Totusi, eu visez la un concediu poate in octombrie, undeva intr-un loc unde inca e soare..

Dar sa revin la stirea cu care incepusem blogul asta :)

“Aproximativ 72% dintre romani nu au fost in concediu in aceasta vara si nici nu au de gand sa intre in concediu, un procent similar declarand ca nu sunt multumiti de veniturile pe care le obtin, se arata intr-un studiu realizat de Gallup Organization, in luna august 2007, la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

Marea majoritate a persoanelor care au fost in concediu (80%) si l-au petrecut in tara, in vreme ce 10% au plecat in strainatate, iar 7% au optat atat pentru destinatii din tara, cat si din straintate.

Statiunile de pe litoral (44%) si localitatile din zona montana (32%) au fost preferate de majoritatea romanilor care si-au petrecut vacanta in tara, in vreme ce o treime au fost la rude, intr-o alta localitate.

Un procent de 36% dintre persoanele care au fost anul acesta in vacanta in tara considera conditiile de cazare oferite mai bune decat cele oferite in anii trecuti, in timp ce 34% considera ca acestea au ramas la fel.

Dintre tarile alese ca destinatie de cei care au mers in vacanta sau urmeaza sa mearga, pe primul loc se situeaza Italia (23%), urmata de Grecia (14%) si Germania (13%).

In ceea ce priveste cheltuielile, o vacanta in Romania a costat 1.296 de lei, in vreme ce romanii care si-au petrecut concediul in strainatate au cheltuit de aproape de doua ori mai mult, respectiv 2.354 de lei.

AA ! Era sa uit, noi am fost un weekend la Costinesti si a fost .. bine .. romanesc. Ma mir totusi ca printre tarile cele mai vizitate nu se numara si Bulgaria..

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

Post a comment