Top

11 boli care te scutesc de centura .. de siguranta !

Am auzit azi dimineatza la radio ca “Ministerul Sănătăţii a aprobat o listă cu 11 boli pentru care este exceptat portul obligatoriu al centurii de siguranţă în cazul unui autovehicul mai mic de 3,5 tone”..

Am dat un search pe google si am gasit pe siteul Antenei 3 un articol in care putem gasi cele 11 boli, care cica ne scutesc de purtarea centurii de siguranta.

In cazul in care sunteti interesanti, cele 11 boli sunt: sindroame hemoragipare, sindroame tumorale abdominale (splenomegalie, organomegalie, adenopatii masive), leucemii acute şi cronice, mielom multiplu, limfoame maligne, ciroza hepatică şi cancerul hepatic cu ascită voluminoasă, status post toracotomie şi sternotomie pentru diferite operaţii toracice, trei luni postoperator, by-pass extraanatomic axilo-femural, pace-maker cardiac recent montat, afecţiuni acute ale sânului şi obezitate, care impiedică închiderea centurii de siguranţă.

Mai trebuie mentionat ca certificatul medical de scutire pe motiv medical grav se eliberează într-un exemplar, la cerere, de către medicii din orice unitate sanitară în evidenţa căreia se află persoana care solicită acest act si ca doctorul care a eliberat certificatul medical de scutire pe motiv medical grav nu este răspunzator pentru consecinţele neutilizării centurii de siguranţă.

Sincer? Eu prefer, in unele cazuri, sa port centura si pe locul din spate :P Mai bine sa fii in siguranta decat sa risti .. Ma uit la taximetristi care au dreptul sa nu poarte centrura si chiar nu o poarta, dar .. nu stiu daca-si dau ei seama ca portul centurii e defapt spre binele lor..

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

Post a comment