Top

Vodafone’s MyDomain SUX !

Povestea mea a inceput acum mai multi ani cand, pentru prima data, am comparat domeniul www.olix.ro de la conex. La vremea respectiva era destul de multumit de domeniu si de “serviciile” oferite de conex, pentru ca nici nu faceam mare lucru cu siteul pe atunci..

Acum vreo 40 si ceva de zile imi veni mie in cap sa-mi recumpar domeniul ! Zis si facut, am dat o fuga pana la statia de metrou, am luat o cartela de reincarcare vodafone de 4$, am revenit la birou, am bagat codul de pe ea si .. tzac pac domeniul era din nou al meu dupa aata timp !

Ok, am domeniul, dar ce sa fac cu el? Hmm .. pai m-am apucat incet incet, dintr-un template foarte simplu sa fac un site la fel de simplu, dar parca vroiam sa mai adaug ceva acolo .. posate sa incorporez un blog in site, poate sa pun niste scripturi php sau ceva e genu`..

Ei si aici m-am lovit de probleme, ca sa zic asa :) Vodafone, pentru cei 1$/10 zile de hosting, nu-ti ofera decat 10MB spatiu de stocare, niciun script php, sql, bla bla, 5 conturi de mail si cam atat..

Le-am dat un mail sa vedem poate facem cumva sa imi adauge aceste servicii pe domeniul meu. Ia uitati care a fost raspunsul celor de la Vodafone:

Stimate Domn Simionescu,
In numele Vodafone va multumesc bla bla ..

Pentru a beneficia de PHP 4.2 or greater, MySQL 4.0 or greater si Apache module trebuie sa treceti la un serviciu superior celui oferit de MyDomain, si anume WebHosting.

Pentru a beneficia de acest serviciu va trebui sa aveti domeniul www.olix.ro cumparat de la RNC.

Va trimit link-ul direct pentru detaliile activarii acestui serviciu:
http://www.vodafone.ro/business/corporatii/voce-date-si-solutii-dedicate/acces-fix-la-internet-si-date/servicii-web/

bla bla bla

Din mailul ce mi l-au dat ei, reiese ca, daca vreau sa beneficiez de serviciile lor avansate de web-hosting, trebuie sa am domeniul inregistrat la RNC !! OK, dar cum fac asta, din moment ce eu il am deja inregistrat chiar la ei?? Nu cred ca le era greu sa modifice niste setari, sa-mi dea mai mult spatiu si sa-mi dea enable la scripturile respective..

Am vrut sa le dau un reply la mail sa ii intreb cum imi recomanda ei sa procedez ca sa-mi inregistrez domeniul la RNC (chiar e deja inregistrat la ei), dar din pacate adresa de mail de la care mi-au raspuns ei nu exista :)) Adica, am primit eroare cand am dat reply.

Dar va spun eu care sunt cele 2 solutii:
1. ca sa trec domeniul pe numele meu si sa nu mai apartina de ei, trebuia sa platesc 60$ !!
2. solutia gasita de mine oarecum, este sa nu mai platesc domeniul si, din cate zicea intr-un mail primit de la ei, dupa o perioada, destul de scurta de timp, oricine va putea inregistra domeniul din nou.

Asa ca, eu am ales solutia 2, si n-am sa mai platesc pana vad ca dispare chestia aia ce e acum pe site (ca nu am platit) si imi voi inregistra domeniul printr-o alta firma :) Asa ca, pana atunci, astept oferte de webhosting. Serios ! Multumesc !

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • PR & Tech 11 June 2008, 08:39

  Te pot ajuta cu un hosting sanatos. A, si apropos, citeste aici, te mai amuzi si poate te-ncalzeste cu ceva ca nu esti singurul care a suferit :)
  http://publicrelations.ro/vodafone-si-mydomain-batjocura/
  Scuze pentru link, dar e “instructiv”.

  Ultima insemnare a lui PR & Tech este.. Vodafone si myDomain = batjocura

 • PR & Tech 11 June 2008, 12:39

  Bun, perfect asa. Mie mi-au iesit pe nas, n-am mai avut dureri de cap de cand am luat bastoane de la jandarmi :)) Haha! Sanatate multa, si bafta oriunde ai nevoie.
  -Dorian-

  Ultima insemnare a lui PR & Tech este.. Vodafone si myDomain = batjocura

Post a comment