Top

Totul despre Roaming !

Am observat, in ultima vreme, o gramada de oameni care pleaca din tzara, vorbesc la telefon si apoi se mira ca le vin facturi imense sau nu vorbesc deloc pentru ca le e frica sa nu faca factura prea mare :) Sunt altii care cred ca daca sunt sunati de catre cei din tzara, platesc si cei din tzara ceva in plus, va spun inca de pe acum ca nu este asa. Asadar, daca ai de gand sa pleci in concediu in strainatate, dar vrei sa-ti folosesti si telefonul mobil atunci citeste cu atentie ceea ce urmeaza.

In primul rand, inainte sa pleci din tara, dezactiveaza-ti mesageria telefonului, pentru ca te va costa de fiecare data cand cineva te va suna si ii va intra mesageria. In al 2-lea rand, am sa pun in continuare tarifele si conditiile de tarifare ale celor 4 retele de telefonie mobila din Romania.

Vodafone:

In reteaua Vodafone ai optiunea speciala:

 • Vodafone Passport:

Cu Vodafone Passport poţi suna acasă din cele mai populare destinaţii europene la tarifele standard naţionale, conform planului tău tarifar, numai pentru o taxă de conectare a apelului. Astfel, vei stii exact cât costă fiecare apel şi te vei putea relaxa vorbind mai mult cu cei dragi.

Iar pentru apelurile primite, vestea e chiar mai buna! Plăteşti doar taxa de conectare a apelului, la fiecare 10 minute de convorbire.

Pentru a fi şi mai simplu, taxa de conectare apel are aceeaşi valoare atât pentru apelurile efectuate, cât şi pentru cele primite: 1,20 USD (fără TVA) pentru operatorii Vodafone Passport din Europa şi 2,40 USD (fără TVA) pentru operatorii Vodafone Passport din restul lumii.

Daca nu ai activata optiunea Passport, atunci verifica atent tabelul de la acest link pentru tarifele de voce. click aici.

 • Vodafone de date si 3g

Daca vrei sa folosesti serviciile de date, mai exact sa nevighezi pe net de pe telefon sau sa-ti conectezi laptopul la internet prin telefon, trebuie sa fii foarte atent la traficul pe care-l faci, pentru ca operatorii parteneri Vodafone au un tarif de 8$/MB, iar unitatea minima de tarifare este de 10kb, iar ceilalti operatori au tariful de 10$/MB. Pentru mai multe detalii despre tarifele de date in roamnig da un click aici :)

Daca vrei sa folosesti si serviciul de 3G in Roaming, atunci trebuie sa stii ca tarifele sunt aceleasi ca si la serviciul de date, doar ca nu sunt chiar asa mult operatori care au si 3G. Lista cu tarifele si operatorii care au 3G in lume o poti verifica aici.

 • Abonati Vodafone

Daca esti abonat vodafone si nu vrei sa folosesti serviciul passport, atunci trebuie sa stii ca tarifele pentru apelurile de voce, in roaming, sunt diferite de la zona la zona. Pentru mai multe detalii citeste cu atentie tabelul de la acest link. Trebuie mentionat ca SMS-urile sunt singurele chestii netaxabile.

 • Cartela vodafone

Pentru cei care folosesc o cartela Vodafone, treaba sta cam nasol, pentru ca tarifele sunt destul de mari. Consultati tabelul de aici.

Orange

Activarea serviciului nu te costã nimic.
Primirea mesajelor scrise este gratuitã.
Taxarea apelurilor se face la minut.
Apelurile efectuate în Roaming se taxeazã conform tarifelor Orange Travel.
Sunt taxate atât apelurile efectuate, cât si cele primite.

În cazul în care detii un abonament din Planul Personal cu minute incluse, convorbirile efectuate în roaming sunt taxate separat, în afara minutelor din abonament.

Convorbirile si traficul de date efectuate în Roaming sunt facturate de Orange pe baza datelor primite de la operatorul în a cãrui retea telefonul tãu a fost înregistrat.
Intervalul de trimitere a acestor date poate varia în functie de operator.
Din acest motiv, e posibil ca factura imediat ulterioarã întoarcerii dumneavoastrã în tarã sã continã o listã incompletã a convorbirilor efectuate în Roaming. În acest caz, restul convorbirilor va fi facturat ulterior.

Si Orange ofera 3G in Roaming. Pentru a consulta lista cu partenerii Orange 3G in Roaming si tarifele lor fa un mic click aici :)

 • Orange Date in Roaming:

Daca esti in roaming si vrei sa folosesti serviciile de date ale partenerilor Orange trebuie sa tii cont ca prima unitate de taxare este 25kb, iar urmatoarele unitati sunt 10kb, totusi tarifele difera de la o tara la alta, asa ca, mai bine consulti lista cu partenerii Orange chiar aici.

Cosmote:

In reteaua Cosmote treaba sta destul de simplu. Pentru a putea utiliza telefonul mobil atunci când te afli în altă ţară, te poţi informa la un magazin COSMOTE sau la un partener comercial sau la Serviciul de Relaţii cu Clienţii, dacă COSMOTE are contract de Roaming semnat cu vreun operator din ţara vizitată. În anumite situaţii ţi se va solicita plata unui depozit pentru activarea Serviciului Roaming.

Consulta lista cu tarifele roaming in reteaua Cosmote facand un simplu click pe acest link si apoi selectand felul de roaming dorit, tara si operatorii din tara respectiva.

Zapp:

Momentan, din pacare, Zapp fiind singura retea CDMA in 450MHz din lume, nu dispune de serviciu de roaming, dar se lucreaza la o solutie si probabil intr-un an sau 2 se va putea folosi si roamingul in reteaua Zapp.

In speranta ca v-au fost de folos aceste informatii, va doresc o primavara + vara placute si o vacantza pe cinste !

Written by: OLiX

Sunt OLiX :) Atunci cand nu postez pe blog ma auzi la radio sau ma vezi pe instagram!

Latest comments

 • cosmin 25 June 2008, 19:54

  Poti activa roamingul din tara pt un telefon care e in strainatate?

 • mihai 9 July 2008, 01:00

  daca persoana pe care vreau sa o sun, vine in Ungaria, are roaming-ul din romania introduc pur si simplu nr. de tel. si sun?

 • Poltergeist 5 September 2008, 16:33

  am un tel pe orange la care am activat roamingul. vreau sa sun pe cineva care a plecat in bulgaria dar e pe vodafone si nu cred ca are roamingul activat. ce pot sa fac ca sa vorbesc cu el? am un tel pe orange la care am activat roamingul. vreau sa sun pe cineva care a plecat in bulgaria dar e pe vodafone si nu cred ca are roamingul activat. ce pot sa fac ca sa vorbesc cu el?

 • popa cristina 27 September 2008, 13:32

  daca cineva este plecat din tara si are roamingul activat, daca ma suna pe mine din tara respectiva ma taxeaza si pe mine? sau eu daca ii trimit mesaje le trimit ca si cand ar fi in tara???

 • ady 26 December 2008, 10:03

  Salut,
  Vreau sa activez roamingul pentru cineva plecat in strainate pe un numar de romania.Se poate? Mersi

 • alina 24 May 2009, 18:50

  Buna.Incerc sa sun pe cineva care are Roaming -ul activat si este plecat din tara,dar aud invariabil:Esti in reteaua orange….asta inseamna ca are telefonul inchis,este in tara sau in afara tarii si ca are credit pe el.Daca nu ar fi avut credit apelul nu ar fi fost posibil?Multumesc

 • raluca 19 July 2009, 18:50

  cum faci sa activezi roamingul unei persoane kre a iesit din tzara?eu am activat serviciul inainte sa iasa din tzara…am primit si mesajul de confirmare k servicul a fost activat,dar totusi nu merge..:(am sunat la serviciul clientzi..si nu am primit nici o rezolvare:(

 • Dana 4 November 2009, 18:57

  am cartela Vodafon si vreau sa imi activez roaming ptr ca voi pleca din tara. ce trebuie sa fac? Am format*142 dar degeaba, ptr ca suna in permanenta ocupat.Multumesc anticipat

 • mary 21 June 2010, 23:51

  daca am minute vodafone si vreau sa sun pe cineva in strainatate care are romingul activat mie imi mai trebuie credit sau mi se ia din minute si il taxeaza doar pe el…va rog rasp

 • ana 19 July 2010, 22:56

  daca esti in roaming si nu ai credit pe cartela, ce mesaj primeste cel care te suna? thanks

 • sory0 27 July 2010, 13:01

  si cum pot activa roamingul celui care este in afara tari??

 • Narcisa 2 August 2010, 16:20

  Eu o sa plec in Italia. o sa mi se activeze roamingul. Cei care o sa ma sune cat o sa fiu plecata trebuie sa-si activeze ceva? Intreb pt ca din cate am vazut in tarifele de la Cosmote e mai avantajos sa fiu sunata decat sa sun. Multumiri pt informatiile de pe site.

 • Nicoleta 14 August 2010, 03:06

  Buna.Prietenul meu e plecat in Franta si are doua numere.Unul de Cosmote, iar altul de Orange.Pe amandoua suna ocupat.A mai fost plecat nu demult din tara si stiu ca se activa singur roamnig-ul.Dar acum chiar nu dau de el si nu inteleg de ce suna ocupat.

 • alexa 15 August 2010, 23:29

  buna.cum pot activa roamingul la abonamentul cosmote?vreau sa sun pe fix in italia si nu pot.

 • alecsutsa 17 August 2010, 11:21

  la comsote..pot activa roamingul unei persoane care este deja in strainatate si nu l`a activat inainte sa plece..si chiar are nevoie…este posibil sa sun si sa`l activez eu pt el? ..ca stiu ca de obicei cei de la rel cilenti vorbesc numai cu titularii de abonament..

 • koko 28 September 2010, 21:45

  spuneti-mi si mie va rog daca pot sa-mi activez roaming-ul ,eu ma aflu la dublin si am uitat sa-l activez,ce sa fac?(am trimis pe cineva la vodafone,eu sunt pe cartela,si a zis sa apelez *142#…din pacate scrie solicitare nereusita).Helpp!!!pls!

 • cristi 26 March 2011, 10:19

  daca sunt in strainatate si sun dupa telefonul mobil persoanei respective ii apare nr meu de telefon ca si in tara sau ii vor aparea si alte numere in plus?

 • OLiX 28 March 2011, 20:48

  este posibil sa-i apara numar ascuns sau alt numar (de centrala al retelei
  de pe care suni)

 • Alexandra 17 July 2011, 15:37

  vreau si eu sa stiu cum pot sa’mi activez roaming’ul..sunt plecata si nu merge. va roggg :(

 • Alexandra 17 July 2011, 15:38

  am vazut vreo 3 intrebari legate de asta..dar nimeni nu zice cum !!!!!!!!!!!!!!!

 • alex 30 July 2011, 13:00

  salut! am o cartela cosmote si am activa extraoptiunea 3000 si ma aflu in uk. cei din tara imi pot trimite mesaje si nu consuma decat mesajele din extraoptiune, eu de ce nu pot folosi mesajele din extraoptiune pentru a trimite in tara? multumesc!

 • WasD 13 August 2011, 10:09

   In cazul in care sunt in tara si sun pe cineva din in strainatate care are roaming-ul activat, sunt taxat cu tarif normal sau cu tarif international? Va multumesc!

 • Mya BabyBlue 27 August 2011, 17:04

  daca trimit mesaje in Germania il taxeaza si pe el? are optiunea vodafone passport.

 • Anushk_ana2000 31 January 2012, 13:24

  Anamaria. Daca o persoana e plecata in alta tara si are roamingul activat,si are si obtiune….daka suna in tara si trimite mesaje o sa ii ia din mesaje si minute sau o sa ii ia din credit?!!!! va rog rasp

 • Iuli Iuli890 11 March 2012, 15:12

  prietenul meu pleaca in strainatate si activeaza roamning-ul la org ii v-a lua din credit atunci cand ii trimit mesaje ?? sau cand il sun eu ???

 • Alex_misto3 24 March 2012, 22:51

  Cum pot dezactiva roaming traveler de pe o cartela cosmote?

 • anonim 1 May 2012, 20:43

  daca are roamingul activat si e in franta in cazul in care dau mesaj imi ia si mie si lui din credit?

 • loru 20 June 2012, 00:13

  daca plec in strainatate si am o extraoptiune activata pe o cartela de orange..si imi activez si roamingul,voi putea vorbi cu cei din tara cu mesajele si minutele din extraoptiune sau am nevoie de credit suplimentar??raspundeti va rog.multumesc anticipat:)

 • anonim 23 June 2012, 11:43

  Ok, inteleg ca se poate face, insa intrebarea e cum?

 • Dantl19 28 June 2012, 11:02

  AM o cartela orange prepay, cu o optiune de internet activata, daca plec in SUA , mai pot accesa internetul de pe acest telefon? din SUA. sau trebuie sa activez vreo optiune 

 • Vlad Cristi Gabriel 19 February 2014, 12:27

  salut sunt putin cam confuz cand sun pe cineva suna cam o secunda iar apoi imi da numar ocupat ce sa inteleg? ca persoana e in afara sau ca mi-a blocat numarul de telefon?

 • sorin 15 March 2014, 21:05

  buna,am un prieten plecat in strainate si nu ii merge sa activeze roaming-ul de acolo ce poate sa faca astept mesaj repede

 • dod 12 April 2014, 17:49

  cum pot sa sun din Cipru catre Romania fara sa activez roamingul? ..Pentru ca imi spune ca numarul nu este valid. Am incercat cu 0035 in fata numarului dar nu merge.

 • x Adelin 12 April 2014, 22:46

  Salut, am pe cineva plecat in strainatate, parcurge mai multe tari, si are roamingul activat pe vodafone, si l-am sunat odata am vorbit cat am vorbit si mi sa inchis, si nu am mai putut lua legatura cu el? ce pot sa ii fac?.

 • dana 14 May 2014, 04:43

  Buna..daca plec in Franta si am roamingul activat..cine ma suna din Romania poate sa-si dea seama unde sunt plecata? :D in momentul in care apeleaza sau mi se inchide telefonul…intra ceva din serviciile franceze? sper ca m-ati inteles. :)

 • marin 11 June 2014, 23:19

  Poti activa roamingul din tara pt un telefon care e in strainatate?

 • Luiza 24 June 2014, 00:25

  Buna.Prietenul meu este in Elvetia si are cartela cu numar de acolo.Daca il sun eu,ii ia si lui credit?

 • Madalina 23 February 2017, 17:06

  Sunt pe cosmote si vreau sa sun in germania si persoana respectiva e pe abonament de digi si sia pastrat numaru de romania si are si romingu activat si mie nu imi da voie sa sun si nu inteleg de ce astept raspuns

 • Vlad-Alexandru 31 July 2017, 10:49

  Daca o sa plec in Germania pot vorbi in tara cu ajutorul roamingului chiar daca nu am abonament?

Post a comment