Top

Cu trenul pana la Timisoara

Dupa o calatorie destul de friguroasa cu trenul accelerat, la clasa I, am ajuns, intr-un final si la Timisoara..

Cam despre asta e vorba in randurile ce urmeaza.

Din Bucuresti trenul a plecat la ora 21:45 fix. Ne-am asezat linistiti in compartiment si asteptam sa se incalzeasca, pentru ca era cam la fel de frig ca si afara. Eram intr-un tren accelerat, la clasa I.

Daca ma intrebati de ce am ales clasa I, o sa va spun, ce v-ar spune aproape oricine: pentru confort si pentru faptul ca nu e chiar atat de aglomerat colo.

E drept, am avut confort, 2 scaune erau rupte in compartiment, caldura aproape ca n-a fost, iar lumina aveam de ales ori neon, ori un bec choir. Noroc ca am putut sa stingem lumina cu totu` si sa ne uitam linistiti la un film pe laptop, dupa care somn.

Ideea e ca am platit 30 sau 40 de lei, in plus, ca sa stam la clasa I, da? Ok, ori sunt eu prea fitzos ori sunt obisnuit cu trenurile inter-city. Vagonul de clasa I al trenului accelerat arata JALNIC !! Un vagon de clasa a II-a de la InterCiry bate de la distanta vagonul de clasa I de la accelerat.

Ce m-a deranjat si mai mult a fost frigul si aroganta cu care ne-a raspuns nasul cand l-am intrebat de caldura “pai o sa vina si caldura, depinde de vagon acum, unele se incalzesc, altele nu..”

In fine, zgribuliti si cu toate hainele pe noi am ajuns intr-un final fiecare la casa lui. Eram eu si Andreea Remetzan, colega mea de la Kiss. Ea a coborat la Lugoj, eu la Timisoara.

Ce am apreciat totusi la acest tren, a fost punctualitatea. In Lugoj a ajuns fix la 4:59 si la 5:00 a plecat, iar in Timisoara a ajuns fix la 5:45. Da, macar noaptea sa fie punctuale trenurile.

Ajung in Timisoara, cobor din tren, pun mana pe mobil, sun la taxi.. Domnisoara de la Taxi Tudo, cand aude ca vreau taxi la gara imi spune “imi pare rau, n-am nicio masina la gara, n-are rost sa va tin degeaba la telefon” si-mi inchide, inainte sa apuc sa-I multumesc pentru explicatia data.

Sun la Taxi PROmpt, acolo domnisoara face cateva apeluri, dupa care ma roaga sa revin mai tarziu. M-am enervat si am luat-o pe jos. Pe langa mine, din directia opusa, se apropia un taxi TAXI (?!) cu numar de inmatriculare de ARAD (!!), soferul ma intreaba prin semne daca vreau sa merg cu el. Ma uit repede pe usa, vad ca nu are niciun tarif afisat si-i fac semn ca NU!

Eram deja aproape de casa. In 10 minute am ajuns.

Bine ca macar aici e cald  .. in casa. De asta iubesc eu Timisoara !

Written by: OLiX

Sunt OLiX :)

Latest comments

 • Coral 26 December 2007, 12:24

  Cand mai mergi in Timi circula cu Fan Taxi sunt cei mai ieftini si de treaba. Cu Tudo nu mai merg in viata mea sunt niste banditi mi-au dat tzapa de 2 ori cu ceasu pus.

 • OLiX 26 December 2007, 12:33

  ups, pe asta chiar n-o stiam.. cu Tudo n-am avut probleme pana acum si de obicei doar cu ei circul.. ciudat.

 • Mihai 26 December 2007, 23:24

  eh…nu ma pun sa scriu din nou de CFR ca mi se urca.. la cap. Ideea e ca… cel mai ok e sa calatoriesti cu intercity sau cu masina condusa de altcineva. :))
  Salve

 • admin 26 December 2007, 23:43

  stii ce e culmea? Carmen e acum in tren, cam acelasi cu care am venit eu, dar imi zice ca e foarte ok si ca nu arata asa rau trenul precum arata al meu.

  Acum iarna, e totusi mai nasol cu masina decat cu trenul..

 • Cornel 22 April 2008, 23:12

  Acum din punctul de vedere al unui taximetrist am dat din greseala peste tentativa asta de site in fine ce vreau eu sa spun fitosului de mai sus. Intotdeuna cand suni la o firma de taxi si ceri masina la gara nu se prea inghesuie sa vina nimeni pt ca toata lumea este constienta ca la sosirea primului taxiu de la arata firma clientul pleaca si bate drumul degeaba nu ma contrazice pt ca asa e. In alta oridine de idei de ce nu ai luat tramvaiul sau autobuzul daca nu ti-a convenit ca dispecera ti-a inchis apelul astept raspuns

Post a comment